Suomi sarvikuonojen maa

Harvoin otan blogissa kantaa yhteiskunnallisiin asioihin, mutta nyt on pakko! Uusi alkoholilaki toi paljon hyvää mutta on siellä edelleen täysin järjettömiä kohtia! Hyvä esimerkki on Pien nimisen olutkaupan kohtalo! Piti oikein laittaa viestiä kyseiselle kaupalle ja kysyä voiko tämä olla totta ja kyllähän se oli, alla Helsinginuutiset.fi:n juttu.

https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/731825-jos-myyt-5-euron-oluen-pitaa-kylkeen-myyda-5-euron-ruisleipaa-liberaaliksi?fbclid=IwAR0PeZtEi2gEEYxyaTYdRx4LcmHx9iwyFPJmwTvRB0crIxG2MFJw-ZPUiQI

Kyse on siis siitä, että oluisiin erikoistuneen kaupan liikevaihdosta tulisi olla 50% muuta elintarviketta eli kuten jutussakin sanotaan jos myyt 5 euron oluen pitää kylkeen myydä 5 euron ruisleipää! Mikä helvetin järki tässä nyt on, kyseinen liike myy ja edustaa juurikin maltillista alkoholipolitiikkaa erikoistumalla pienpanimoiden tuotteisiin ja näin edistää enemmän maistelua kuin kännäämistä. Tässä kohtaa lakia on menty takaisin kultaiselle 60- ja 70-luvulle kun näkkileipäastia kiersi ravintolan pöydässä, että sai juoda yhden oluttuopin. Laki on toki helppo kiertää perustamalla baari, jossa ulosmyyntioikeus mutta eihän tässä nyt kannusteta yrittäjyyteen ollenkaan! Sama kuin laitettaisiin tupakkatuotteita myyviin liikkeisiin vaatimus, että heillä tulee olla liikevaihdosta 50% elintarvikkeita, montakohan sikariliikettä jäisi henkiin? Nyt Suomen päättäjät se pää pois sieltä perseestä ja järki käteen!!



Kommentit

Suositut tekstit