Nyhtöpeuraa ja paistinperunoita

Ajatuksena oli ensin tehdä peuran ribsejä. Mutta kun en ole oikein tuon kaluamisen ystävä ja kun vieraitakin oli tulossa. Niin ajattelin että kaikille helpompaa ja siistimpää että teen ribsit uunissa ja nyhdän niistä lihat erikseen.
Niin saivat ribsit mausteeksi suolaa, mustapippuria, savupaprikajauhetta, chiliä ja valmista Ameriikan ihmemaasta tuotua ribs bbq rubia. Nämä saikin levätä tiiviissä paketissa pari päivää jääkaapissa, jonka jälkeen pistin ne paistopussiin ja sekaan vielä 3 dl tummaa velkoa.



Ribsit saivat olla uunissa noin 150 asteessa reippaan kaksi tuntia, jonka jälkeen omin pikku kätösin nyhtäisin kaiken syömäkelpoisen lautaselle.


Paistoin tuohon vielä paketillisen pekonia, jotka olin leikannut silpuksi. Peuran lihat pekonin joukkoon ja vielä niin ikään Amerikasta ostettu hickory bbq soosia sekaan aivan paiston loppuvaiheessa.  Lisukkeeksi tehtiin vielä paistiperunoita, jotka keitin ensin ja pilkoin veneiksi. Niihin mausteeksi tuli savupaprikajauhetta, suolaa, pippuria ja brovencen yrttiseosta. Pannuun laitettiin reilu annos voita ja pintamaustetut potut ottamaan väriä ja makua.


 



Ja ettei annos nyt olisi pelkkää voita ja muita herkkuja tehtiin vielä lisäkesalaatti, jota sai ryydittää haluamillaan lisukkeilla (oliivi, siemensekoitus ja tomaatti).




Nyt jopa yllätin itseni, sen verran maukasta oli ja peura sopi tähän täydellisesti. Peuran hieman imelähkö maku sopi loistavasti tuon bbq soosin kanssa. Eikä perunoissakaan ollut moittimista, melkein voisin sanoa että jos ravintolassa saisin tällaisen annoksen, olisin hyvinkin tyytyväinen.

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit