Spydäriä sakasalaiseen tapaan

Tämän idean sain oivasta blogista nimeltä vaaleanpunainensika jossa on muutenkin oiva kattaus herkkuja ja tarinoita ruuasta sekä markkinoista, suosittelen vierailemaan.
Mutta asiaan, aikaisemmin jo kerroinkin kun kävin Saksan ihmekaupassa ostoksilla niin niillä samoilla makkaroilla nyt liikkeelle ja lisäksi vielä Wilhelmin aito chili paprika joukkoon mukaan niin voiko siitä enää lajitelma parantua. Muina raaka-aineina toimii lanttu, porkkana, paprika, kesäkurpitsa, punasipuli, ihan se normi sipuli, kerma ja koskenlaskijajuusto.

Ensin kaikki sopivan kokoisiksi paloiksi ja lantut sekä porkkanaiset höyrystymään kattilan lempeään huomaan.Lanttujen ja porkkanoiden hyörytessä pääsivät pannulle voikilon lempeään syleilyyn makkarat sekä sipulit, paprikat ja kesäkurpitsat. Kun makkaroista oli irronnut se tärkein elikkäs rasva, pääsivät sekaan höyrystetyt kasvikset.


Vielä kun joukkoon lorautetaan aimo annos kermaa ja koskenlaskijaa ei tuloksena voi olla kuin priimaa, niin maustehia voipi lätkiä oman mielen mukaan itse töppäsin pippuria, paprikaa sekä erittäin tulisen ja pienen chilin. Vielä kun lautaselle asettelee salaattia niin ateriahan ei tuosta parane ja viherpipertäjätkin voivat huokaista hieman helpotuksesta.

Tämä makuelämys oli kyllä vertaansa vailla ja varmasti tekaisen tätä uudestaan. Makkaran sijaanhan voi käytää itse tehtyjä lihapullia (kaupan pullissa kun ei ole kuin kanaa ja nahkaa), broileria ja miksei tätä voisi kokeilla kalallakin esim. aidolla tonnikalalla.

Kommentit

Suositut tekstit