Pöytäpuutarha

Yrtit ja mausteet, nämä joka keittiön pikku apurit ovat mielestäni pakollinen varuste keittiössä! Ja hyi sitä keittiötä jonka kaapista ei löydy kuin suola ja pippuri..Häpeä! Olen jo pitkään haaveillut ns. pöytäpuutarhasta ja kun kuulin että niitä jopa myydään valmiina olin hetken jo varsin toiveikas että minunkin keittiön pöydällä komeilee tuoreita yrttejä!
Mutta kävimpä katsomassa tätä kovan hypetyksen saanutta pöytäpuutarhaa ihan huvikseni ja jumalauta! kuka hullu maksaa muovirasiasta tuollaista hintaa! kahden salaati/yrtin laari maksaa alennuksena 99€ joo on korkealuokkaista elintarvikemuovia ja lamput ja kaikki....kauppaan mars ja ostamaan muovinen säilytyslaatikko, kukkamultaa ja valmiiksi ruukussa olevia yrttejä hintaa vermeille tuli yhteensä reilu 13 eskoa! Juu ei ole niin muotoiltu, kaunis saati että olisi lämpölamppuja mutta yrtit kasvaa ja ruoka maistuu! Niin boksiin eksyi ruohosipulia, rosmariinia, basilikaa ja minttua.

Kommentit

 1. Aikas hienosti kasvaa! Ikävä kyllä itsellä kuolevat pois ja ne mitkä selviää menee kissan suuhun tai töppöseen.

  VastaaPoista
 2. Ehtiikö ne menemään edes kissalle? Se ei jotenkin yllätä että kasvit hölöttää henkensä sun huomassa.

  VastaaPoista
 3. terve! Surffailin blogiisi ja taidanpa jättää pienen kommentin! Itselläni tuo kyseinen "hipsteri" laite, ja täytyy kyllä vinkata että ihan eri tasolla on yrttien viihtyminen tässä zengrow laitteessa kuin multa laatikossa! nim. kokeiltu on;) lamppu siinä on kasvivalo ei lämmitystä varten, ja koko homma perustuu vesiviljelyyn, eli samalla tekniikalla on kaupankin ruukutkin viljelty siellä kasvihuoneissa, vain isommassa mittakaavassa. Eli hapekas vesi virtaa koko ajan ruukun läpi, ja vesiviljely ravinne imeytyy veden mukana. ei ne ruukut oikein jaksa kunnolla ilman ravinteita ja valoa enään kasvaa talvella, mutta varmasti sen aikaa pysyy sulla sinnikkäällä hoidolla että kerkiät suurimmat syödä pois! Tätä laitetta ei tarvitse niin vahtia ja hoitaa, ei haittaa vaikka viikonkin reissussa, yrtit säilynyt hyvänä monta kuukautta :)

  VastaaPoista
 4. juu ehti ne siitä pois syömään, mutta oikeassa olit kyllähän ne kuihtui pois kun eivät ravinteita ja valoa saaneet tarpeeksi. No kesällä kokeilen parvekkeella uudestaan ihan siemenistä.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit