sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Lihaiset pullat

Niin oli taas tehtävä särvintä viikonlopuksi. Idea ja himo lihapulliin oli jo herännyt viikon aikana.
Aineksia palleroihin laitettiin seuraavasti: Sika ja nautaa sisältävää jauhettua lihaa, smetanaa, pari munaa, sipulia, suippoparikaa, sipulikeittopussi, mantelijauhoa ja maustehina suolaa, pippuria, paprikaa, Blair's chipotle slam kastiketta ja smoky peri-peri mausteseosta.
Niin ainekset sotkettiin tasaiseksi taikinaksi ja taikinan maustuessa hetken laitettiin valmiiksi fetasalaatti ja lantut sekä porkkanakset höyrystymään.
Pallerot laitettiin ensin voikilon lämpöiseen syleilyyn pannulle, jossa väri otettiin pintaan. Pullat uunivuokaan ja porkkanat sekä lantut pannulle pulllien jättämän rasvan ja mausteitten sekaan ja sinne pari desiä kermaa. Pieni kiehautus ja nämäkin pääsivät uuniin pullien päälle, tilkka vettä ja noin 30-40 min uunissa 175 astetta riippuen pullien koosta. Kyllä kelpasi pistellä tätäkin ruokaa naamaan ja hyvältähän se maistui. Kuva kertokoon enemmän kuin 1000 sanaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti