Pizzaa karppaamalla

Kuten jo aikaisemmin mainitsin olen pyrkinyt vähentämään hiilareiden määrää ruokavaliossa, suurempia ongelmia ei tämä ole tuottanut mutta kun alkoi tehdä pizzaa mieli olikin pulma ratkaistavana mistä tehdä se perhanan pohja?!
Tähän löysin avun Fitnessfirstin sivustoilta josta toki löytyy karppaamiseen paljon muutakin mukavaa! Sieltä siis tilasin pizzapohja-ainekset valmiissa pussissa


Tähän herkkuun ohjeen mukaan lisätään vain 1.5 dl vettä ja 5 g öljyä, itse laitoin kaikesta huolimatta varulta 2 rkl vehnäjäuhoa, joka tosin osottautui turhaksi. Taikinan vaivasin kunnolla ja nostatin noin 25 min. Pusista tulee n. pellillinen pitsaa riippuen pohjan paksuudesta, nyt tein kaksi pienempää lättyä. Kaulaaminen suoraan leivinpaerin päällä ruisjauhojen avustuksella onnistui varsin helposti.
Täyttehet olivatkin jälleen varsin kuninkaalliset, pitsan pohjalle töpättiin TeksasPetellä, pippurilla maustettua ketsuppia. Ruokasammat täytteet olivat, kinkkua, kebabbia, jauhelihaa, salamia, auraa, sipulia, paprikaa ja tietenkin juustoa.


Uuni 225 astetta ja täytteen paksuudesta riippuen 20-30 min siinä menee ja kyllä kelpasi pistellä lättyä naamaan oli se sen verran maukasta ja makusta. Pohjakin pysyi kasassa kuten pohjan kuuluu (olen kuullut että jotkut ohjeet tekevät pohjasta heppoisen). Tästä sai kunnon slaisseja kämmenelle ja makukin oli hyvä (siis pelkän pohjan) vaikka harvoin sitä pohjan takia pitsaa tulee tilattua/syötyä. Voin kyllä lämpimästi suositella tätä pizzapohjaa ja muutenkin ko. yritystä josta tavaran tilasin.

Kommentit

  1. Kätevää, että karpillekin löytyy valmiit pizzapohja-ainekset :) Kunnon tuhti pizza kyllä :) nam!

    VastaaPoista
  2. Yllätyin kyllä positiivisesti tästä pohjasta.

    VastaaPoista
  3. Ai että...ihan tässä semmoset nälkäiset-aistimukset alkaa heräämään ko tota lukee!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit