Kiiski (swe. gers, Lat. Gymnocephalus cernuus)

Kiiski tämä järviemme jalokala, pohjamutien kyltymätön kyntäjä ja jokaisen pilkkimiehen/naisen märkä päiväuni. Tämä jalokala, jota jo aammoisina aikoina tunnettiin herrojen herkkuna ja vietiin Venäjälle saakka on nyt eksynyt säilykkeeksi, kiitos tästä kuuluu Kuusamon kalajaloste Oy:lle.


Joulumarkkinoilta tälläinen purkki eksyi käteen ja pidin sitä joulupöytään asti piilossa muilta. Yllätys oli että Kiiski jopa maistui hyvälle! Varsin kiinteälihainen ja vähärasvainen kala se on, voisin kuvitella että esimerkiksi kalakukkoon tämä sopisi possun ja silavan rinnalle erittäin hyvin. Menee toki lautasella näin pelkiltäänkin ja jouluruokien lisukkeena vallan mainiosti.

Kommentit

Suositut tekstit