Uunimaggaraa!

 Niin sitä alkoi nälkä kurnimaan viikonloppuna että piti oikein alakaa syömään ja tekemään. Kauan on ollut vierotusoireita rehellisestä lenkkimakkarasta ja mainosta lainatakseni "siitä se ajatus sitten lähti" niin syntyi visio Suomalaisen äijän perusvihanneksesta maggarasta ja mikäs sen äijämäisempää ruokaa onkaan kun uunimakkara. Tästä oli siis hyvä jatkaa ja pienellä mietinnällä makkara taipuu Suomalaisen äijän käsissä kurmeeksi ja tämä mielikuvituksen tuotashan ei voi olla maistumatta. Mutta sanoista tekoihin!
Vaihtelua saapi nykyään mukavasti kunhan käyttää erillaisia makkaroita ja lisäilee aineksia oman mieltymyksen mukaan, nyt päädyin perinteiseen Atrian punaiseen lenkkiin ja makua antamaan Wilhelmin chili/sulatejuusto makkara.
Muut aineet oli paprikoita, sipulia (tavallista ja puna), aurajuustoa, valkosipulia ja juustoraastetta. Lisukkeeksi paukautin porkkana-, lanttu-, nauris- ja palsternakkakuutoita.


Paprikat, sipulit, valkosipuli aivan pieneksi kuutioksi ja sinne sekaan juustoraaste ja aura sekottelemalla aineksia niistä syntyi makkaroiden päälle kuorute ja sekaan vielä pippuria ja ripaus suolaa.Koko komeus uuniin 200 astetta ja noin 20 - 30 min, lopuksi vielä lisää juustoaraastetta pintaan ja vielä 5 min sulatteluun. Sillä välin kun maggarat ovat uunin hellässä syleilyssä kuin Ansa Ikonen ja Tauno Palo heinäladossa voipi valmistaa lisukkeen.
Kasvikset kuutioiksi ja höyrytys kunnes ovat napakan kypsiä. Lopuksi vielä juurekset paistinpannulle kera öljyn ja voin vielä kun heittää joukkoon ripauksen suolaa, pippuria ja parikaa ni kyllä kelpaa.


Ei ehkä esteettisesti kaunista mutta se maku JÄTTEBRA!, tätä kelpaisi tarjoilla vaikka Berlusconille, toisaalta tämä pitsan pureskelija ei mitään sapuskasta tiedäkkään jos minulta kysytään. Mutta jos tästä haukkuja tulisi niin menkkööt imemään sitten pastaa.

Kommentit

  1. Kylläpä tuli vesi kielelle, kun katseli tuota sinun kurmeepläjäystä.Se hyvä puoli meissä suomalaisissa on, monin muiden hyvien puolien lisäksi, että hallitsemme ruuanlaiton!!

    t. Visa

    VastaaPoista
  2. Se on Visa niin totta ja vaikka kaikki ei sapuskaa osaa välttämättä laittaakaan niin se on hassu juttu kun annat Suomalaiselle miehelle grillin, lihat ja makkarat niin tästäkin takametsien väsymättömästä sohvaperunasta tulee jokakodin Jaakko Kolmonen

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit