Lomareissun sapuskata

Niin alkoi loma mukavasti viikon moottoripyörämatkalla Viroon ja onhan sitä syötävä lomallakin vaikka kyllä se hyvä lehmä tai sonni elää melko pitkään pelkästään juomalla!

Matkakohteena ensimmäisenä oli Pärnu, jossa olimme perillä la iltana. Kyllä kelpaa matkamihen makoilla vatsan vieressä varsinkin kun esim. keitto maksaa 2 - 2.5 euroa ja pihvin sekä oluen saa noin 7-9 eurolla. Toki tuli käytyä toisena päivänä syömässä kalliimmassakin paikassa mutta siitä kohta.Kyllä kelpasi tulla Aleksandri Pubiin mökkeilemään varsinkin kun keittiöstä saapi vallan mainiota Seljankkaa.
Seuraavana päivänä sitä jo ehti käydä kahvilassa, grillillä ja ihan siellä hieman kalliimmassakin paikassa syömässä. Pärnuussa onneksi löytyy tarjontaa joka makuun ja hintaan siis kallistahan ei tunnu olevan missään vaan on halpaa ja halvempaa.


Grilliltä satunnainen matkailija saa pikku huikopalaa ja janokin sammuu samalla. Suomeen pitäisi saada sama väljä laki alkoholin tarjoilusta!

 Se kalliimpi paikka Seegi Maja on keskiaikainen hotelli/ravintola, josta viimeksi sai vallan mainiota ruokaa.Nyt olikin systeemi muuttunut ja ruuan valittuaan piti valita lisäkkeet kun ne ennen kuuluivat annoksen hintaan. Lautaselle läpsähti Grillattu vasikanliharulla yrteillä, viereen otin lanttuporkkanapuuron. Nyt on sanottava että oli niin kutittamalla tapettua nautaa ettei meinannut hammas eikä edes puukko pystyä. 10 pistettä tulee puurolle oli niin samettisen kermaista ettei missään. Mutta tuo liha... se oli kyllä hyvän makuista mutta ei meinannut puukolla saada palaa kääröstä saatika kun sen palan sai suuhun...niin sitkeää ettei edes tiimarin kuminauhat pärjää.Mikäs se on mukavampaa kuin päättää huono ruoka hyvään jälkiruokaan! Ja kyllähän se ekspresso ja kirsikka kakku leipurille maistuu.Seuraavana majapaikkana olikin Viljandi, yllätyin siitä etten meinannut löytää ravintolaa ko. kaupungista niitä ei siellä mainosteta ja keskustan hotellinkin ravintola oli kiinni niin yöllä kuin päivälläkin, joten ensimmäiseksi ruokapaikaksi osui armeenialainen ravintola keskusta tuntumassa.Lautaselle valikoitui vartaassa grillatut possunpalat kera ranskalaisten ja salaatin. Tätä annosta on kehuttava ei mitää gourmeeta mutta erittäin hyvää!Toisena päivänä. Tästä ei nyt juhlaa syntynyt mutta nälkä siirtyi seuraavaan päivään eli possun nitseli ja ranut.
Kolmantena paikkana kartalta oli valittu Tartto ja tämä se vasta olikin mukava paikka! Oli meininkiä, kahviloita ja ravintoloita joista valita. Majoituimme Aleksandri hotellissa, jonka yhteydessä oli keskiaikainen ravintola.Keskiaikainen possunpihvi oli hyvvee ja grillattu tomaatti sekä valkosipuli maistui. Ja jälleen jälkkäriä kahvilassa, mummon lämmin raparperipiiras ja vaniljajääteloä sekä kahve!
Olisiko hinta ollut jon 3 - 4 euron paikkeilla.


Juustokeittoa! Taas kahvet ja New Yorkin suklaakakkua, tämä oli niin suklainen että tuli jopa hieman äitelä olo!

Niin nälkäinen olin toisena päivänä että en malttanut kuvata toisen päivän pääruokaa! väliilä käy niinkin.
Viimeinen kaupunki oli Narva. Täällä ei oltu kuin yksi yö joten helpoimmalla mentiin ja menimme Narva hotelin ravintolaan syömään jossa emme yöpyneet vaan majoituimme Central hotellissa.Välillä kanaa! Nyt oli kokki osannut a maustaa ja b paistaa kanan, ei mitään kuivaa ylikypsää känttyä vaan oikein mehevää ja maukasta.Aamupala oli veikeä lautasella tuotiin emmeet juomia ja leipiä lukuunottamatta.


Palatakkin pitää kotiin, valitettavasti! Aamusta aikaisin liikenteeseen ja kohti Tallinnaan, samalla otettiin aikaa sille että ehditään kiertää hetki Tallinnassa ja käydä myös syömässä. Enemmän tarinaa matkasta ja itse kaupungeista löytyy Timonin reissuissa. Mutta se ruoka Tallinnassa oli varsin maukasta ja ei jälleenkään tullut reissua ilman grillimakkaraa!


Kyllä kelpasi matkamiehen maistella grillimakkaraa ja mausteista bratukkaa varsinkin kun kylkeen laitetaan oluessa paistettua hapankaalia ja tulista chilikastiketta!
Paluumatkalla Suomen puolella tuli vielä pysähdyttyä Stop and Go grillissä Nastolassa 4-tien varrella. Tätä paikkaa voin suositella lämpimästi ja varmasti tulen ajamaan tuonne uudestaan! Kuvaahan ei tietenkään tullut otettua!

Kommentit

Suositut tekstit