Juustokeitto kera pekonin

En oikein tiedä mistä pätkähti mieleen mutta rupesi tekemään hirmuisesti mieli pekonia ja juustoa. Siitä oli sitten koitettava päästä yhteisymmärrykseen miten nuo kaksi jaloa ainetta saadaa sovussa yhteen, ei sinänsä mitenkään vaikeaa sillä pekonihan maistuu vaikka korvapuustin kera juustoista nyt puhumattakaan.

Niin virisi ajatus pekonisesta juustokeitosta! Jääkaapista kun löytyi sopivasti paketillinen koskenlaskijaa ja vahingossa mustaleimajuustona ostettu mustaleimasulatejuusto niin alkoi ainekset ja keiton resepti syntymään, keittoon lätkäistiin siis:

1 l vettä
paketti pekonia
250 g koskenlaskijaa
50 g mustaleimasulatejuustoa
50-100 g aurajuustoa (oman maun mukaan)
2/3 pienestä paprikasta
2 dl kermaa
sipuli
3-4 valkosipulin kynttä
1 kuutio lihafondia
pippuria, basilikaa ja ruohosipulia
1.5-2 tl vehnäjauhoa ja tilkka vettä

Paistele ensin pekonit rapeiksi ja kuivamaan talouspaperin päälle. Silppua sipuli, valkosipuli ja paprika pieniksi ja freesaa ne pekonin rasvassa. Laittele samalla kattilaan vesi ja fondi, sillä välin kun vesi kiehuu paloittele pekonit pieneksi kuutioiksi. Lisää lihaliemeen sipulipaprikaseos ja pekonit sekä murustele juustot kattilaan. Anna kiehua hiljalleen sekoittaen niin kauan kunnes juustot ovat sulaneet, kaiken juuston ei tarvitse edes sulaa ompahan kokkareita. Kun keitto alkaa olemaan valmista lisää vielä mausteet, kerma ja tee suuruste vehnäjauhosta ja vedestä. Anna hautua muutama minuutti ja ei kun lautaselle ja päälle tuoretta ruohosipulia ja parikaa silputtuna.


Kommentit

Suositut tekstit