Sapuskata Irlannin mustasta kullasta

Guinness tämä pikkuisten hopittien ja puutarhatonttujen asuttaman vihreän saaren lahja muulle maalimalle tarjoaa makunautinnon lisäksi oivan raaka-aineen ruuan laittoon. Tuoki edeltä mainitusta saaresta tulee reilusti muutakin hyvää! Reseptihän on kopioitu suoraan Olut ja Ruoka sivustolta lärväkirjasta, jossa Arthur Guinnessin päivän kunniaksi julkaistiin ko. sapuska. Sivustolta löytyy muutenkin vallan mainioita ohjeita oluen hyödyntämiseksi.

Eli siis pata Arthurin tapaan:

500 g naudanpaistia
½ kaali suikaloituna
sipuli suikaloituna
valkosipuli
2 tl kurkkumajauhetta
1 tl paprikajauhetta
3 laakerinlehteä
1 rkl hunajaa
1 dl Guinnessia
6 dl lihalientä
suolaa ja pippuria

Freesaa lihat ja kasvikset kuumassa öljyssä. Lisää valkosipuli ja mausteet paistele edelleen hetki. Lisää olut ja lihaliemi ja anna hautua niin että neste haihtuu puoleen. Itse annoin padan olla levyllä noin 1.5 tuntia miedolla lämmöllä mikä oli hieman liian pitkään eli nesteet vajeni liiaksikin. Tarkista lopuksi maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Hunajaa ei kaapista löytynyt niin käytin ruokosokeria, joka toimi ihan ok. Tuon ohjeesta löytyvän ohraton jätin tekemättä.



Hieman siis pääsi kuivahtamaan tuo pata mutta lihalientä ja/tai olutta lisäämällä saa sopivan paksuisen kastikkeen tuohon. Mutta maukasta oli ja pata kannattaa huuhdella kurkusta alas milläs muullakaan kuin Guinessilla.

Kommentit

Suositut tekstit