Herkuttelua mökillä


Niin koitti taas se aika kun pääsi itseään paremmassa seurassa mökkeilemään, perinteinen "Karppanen" oli taas edessä ja pitihän sitä särvintäkin siellä saada kun oli iso joukko ruokittavia. Yhteisen suunnitteluillan jälkeen menuksi kehkeytyi seuraavaa:

Rosvopaisti (kaupunkilaisittain uunissa)
Kasvisgratiinia
Keitin- sekä maalaisperunoita
Halloumijuustoa
Salaattia

Itsehän ei taaskaan tarvinnut olla kuin oppipoikana keittiössä kun Kari ystävällisesti hoiti suurimman osan työstä ja sapuskasta, suuri kiitos kokille!

Rosvopaistiin oli varattu läskiä oikein urakalla eli n. 8 kg (nautaa ja possua), sekaan eksyi myös laakerinlehdet, porkkanat, sipulit ja lantut. Komeus isoon astiaan ja kansi päälle. Uunissa sai herkku muhia reilut 12 tuntia.
Gratiiniin tuli kukka- ja parsakaalia, pussi auraa, kermaa, koskenlaskijaa sekä maustehina paprika, pippuri ja suola. Halloumin valmistukseen ei tarvittu kuin paistinpannu ja voita. Kuva kertokoot ettei voi olla huonoa!


Noutopöydästä sai lapata niin suuren annoksen kuin lautaselle vain mahtui.

Ei meinannut enää olutta mieheen mahtua annoksen jälkeen ja jälkkäriäkin oli vielä tulossa.

Jälkkäriä ei ollut suunniteltu missään mutta onneksi joukossa on Make, jonka loihdintoja on aina ollut ilo nautiskella. Oli taas tehnyt mökkiläisille pienen yllätyksen. Tarjolla oli filotaikinaan käärittyjä banaaneja suklaatäytteellä ja vaniljajäätelöä. Kyllä maistui taas hyvälle ja näitä reseptejä aion häpeilemättä hyödyntää joku kerta!


Kyl maistui vaikkei meinannut enää mahtua muruakaan niin pakko oli lautanen tyhjentää!

Kommentit

Suositut tekstit