Niin Amereriikkalaista Nii Ameriikkalaista


Maa, jossa kaikki on suurempaa ja hienonpaa kuin muualla! jossa lehmätkin lentää ja maa joka saa pommittaa ketä tahansa ilman mitään vastuuta. Niin kysehän on suurvalta Ameriikasta. Onko kyseisen maan ruokakin suurempaa ja komeampaa kuin muualla? Tästä otetaan nyt selvää ja jälleen on kiittäminen yhtä Pinkin Puten kirjoittajista, joka myös Muuramen vähäpoikana tunnetaan. Tosin ehdotuksen jälkeen ja minä yllytyshulluna kun olin intoa täynä kuin vappuilmapallo alkoi vähäpoikaa taasen hirvittämään.
Mutta tarkoitus oli siis nauttia ison maaliman tyyliin ma-pe päivinä aamupala illallinen tai iltapala. Citimarketissa ja Prismassa kun on niin ihkut Ameriikkahyllyt, jotta johan sitä meni tälläset maalaispojat sekaisin ihan tykkänään kun ei tiennyt mitä ottaa ja mistä aloittaa. Niin kuitenkin saatiin kasaan "vaativa ruokalista" joka kattaa koko arkisen viikon. Odotan innolla myös omia tuntemuksia sillä melkein kaksi vuotta on noudatettu ns. vhh ruokavaliota, joka kohdallani tarkoittaa lähinnä sitä että peruna, riisi ja pasta on poissa kuvioista. Annas kattoa miten roppa reagoi!

Kyllä näillä kelpaa aloitella ja lopetellakin viikkoa, kuitenkin on otettava huomioon ettemme elä pelkillä näillä vaan nautimme töissä maittavan lounaan joka päivä.

Ma 27.3
Aamupalaksi muroja ja kahvia. Iltapalaksi Macaroni and white cheddar.


Murot maistuvat normaaleilta sokeroiduilta muroilta, vaahtokarkit ovat todella imeliä, jopa niin että näin aamusta puistattaa. Karkit hieman pehmenivät ajan kanssa.


Päivän mittaan alkoi närästämään ja murot maistuivat suussa todella pitkään. Nälkä tuli tosi nopeasti eli ainakaan murot eivät nälkää pidä pitkään. Vatsa ei kipeytynyt tai turvonnut kuten odotin.

juustomakaroni oli hieman laimeamman väristä sekä kuivempaa mitä pakkaus antoi ymmärtää.
Makaroni maistuu itse asiassa ihan kohtuu hyvälle, tosin vain makaronille, voille ja juustolle hyvin miedosti. Tuoksu muistuttaa juustosnaksejä. Pakko on sanoa ettei maku ole paha, ulkonäkö ei ole kovinkaan erikoinen, tosin ei mitenkään vastenmielinen.

Ti 28.2
Aamupalaksi Poptartseja ja iltapalaksi pannukakkuja, vaahterasiirappia ja vaniljakolaa.

Maistuu ja tuntuu lähinnä märältä aaltopahvilta, lämmittäminen tuo pienen keksimäisen maun.En ihmettele yhtään että Hannu ja Kerttu ottivat noidan talosta ritolat, sillä jos talo oli rakennettu näistä niin eihän siellä kukaan täyspäinen asu. Myöskään nämä eivät pidä nälkää vaikka aikasmoisen energiamäärän sisältävätkin. En keksi mitään syytä miksi nämä on pitänyt tuoda maailmaan.


Maistuu pannarin, letun ja munakkaan sekoitukselle tosin laimeasti. Siirappi tuo tämän tutun ylenpalttisen imelyyden. Kolassa vaniljaa ei ole kuin nimeksi ja tuoksuksi muuten se maistuu vain kitkerälle kolalle.


Pannukakut voisi olla ihan jees hillon tai jäätelön kanssa. Imelyys alkaa hieman jo ällöttämään tässä kaikessa, silti sisulla mennään loppuun asti. Edelleen ihmettelen sitä että nälkä on jatkuvasti tai sellainen tunne että maha on täynä mutta silti pitäisi jotain syödä.

Ke 29.2
Aamupalaksi puuroa ja iltapalaksi Macaroni and cheddar


Näyttää normaalilta puurolta, koostomus on normaali, yllätys tuleekin kun maistat puuroa, imelyys on puuroksi huikea.
Puuron imelyys ei ole kuitenkaan niin paha kuin muroilla tai poptartseilla. Puuro piti nälkää muita hiukan paremmin. Imelyyteen alkaa kait tottumaan kun ei enää ällötä.


Tämä maistuu enemmän voille ja juustolle kuin edellinen.
Vaikka molemmissa makaroniannoksissa oli sama nestemäärä oli tässä kastiketta enemmän. Pakko on myöntää että tämä maistui hyvälle ja ihan oikeasti juustolle.

To 1.3
Aamupalaksi poptartseja ja illaksi puuroa ja hyytelöä


Nyt lämmitin molempia kunnolla, edelleen maistuu sille pahville nyt vain lämmitys kuivatti näitä entistä enemmän.


Tiukkaa tekee vetää edelleen kaksi näitä putkeen ja nälkä ei edelleenkään pysy näillä loitolla.


Puuro on edelleen omaan makuun liian imelä ja hyytelö on erittäin makea ja ihan pieni happamuus löytyy.
Puroa pystyy jo syömään järkyttymättä. Hyytelön "mansikka" on sama kuin laittaisit masikkakarkin suuhun ja sen perään aidon mansikan, molemmat kertoo aivolle maistuvansa mansikalle vaikka karkki ei maistu yhtään samalta kuin oikea masikka.

Pe 2.3
Aamuksi muroja ja illaksi pannukakkuja, siirappia ja hyytelöä


Nyt annoin murojen loikoilla ammun mehussa oikein kunnolla siinä toivossa että vaahtokarkeista tulisi miellyttävämpiä, VIRHE! niistä tuli niljakkaita ällötyksiä!Edelleen sienimäisiä ja makeita. Siirappi imeytyy kakkuihin tehden niistä kosteita. Hyytelöstä samat samat kuin eilenkin.Nyt kun tämä on ohi ja toivottavasti Muuramen vähäpoika ei keksi heti uutta kokeilua niin voisi keskittyä ihan oikeaan ruokaan. Tosin omassa päässä on jo seuraavan testin ainekset muodostumassa. Vähemmän tästä kroppa kärsi kuin olisin kuvitellut. Ainoastaa jatkuva nälän tunne oli vieraana mutta maha ei turvonnut tai ollut kipeä kuten olin odottanut. No pikku röyhtäilyt ja pienet ilmavaivat olivat riesana koko viikon. Otin myös alkupainon su iltana ja ihme kyllä tuli pikkasen laihduttua tämä testin aikana mutta vain vähän eli 0.5 kg. Odotan innolla huomista aamupalaa kun saa jugurttia, marjoja ja juustoleipäsiä. Pakko on antaa kehujakin jälkimmäinen juusto makaroni seos ei ollut hullumpaa ja voisin viimeisessä hädässä sellaiseen turvautua ja pannukakkuihin myös mutta ei siirapin kera. Parasta tässä oli se että muropaketin takana olevissa varoituksissa luki suurinpiirtein näin: Saattaa aiheuttaa lapsille ylivilkkautta ja käytöshäiriöitä! Eli ei muuta kuin kaikille vesseleille näitä ennen tarhaan niin on tädeillä tekemistä :)

Kommentit

Suositut tekstit