Ny puhutaan kielillä


Kieli tämä suumme pikku ikiliikkuja, niin kyse ei nyt kuitenkaan ole siis puhumisesta vaan ihan ehtasta sapuskasta! Taasen tämä Saksan lahja Suomalaiseen vähittäistavaramyyntiin antoi aihetta herkutteluun ja tarjouslaarista napsahti kouraan ns. suuntäydeltä tavaraa eli porsaan kieliä.


On se komea! Toista on tullut makusteltua jo useampi vuosikymmen suussa ja tuo toinen päätyy kohta pataan!
Koskaan en ole perehtynyt siihen miten kieltä pitäisi valmistaa, ainut minkä tiesin ulkoa että se tulisi keittää ja pitkään. Onneksi tähänkin löytyi ratkaisu Lidl:n resepteistä joita noudattaen tämäkin onnistui. Kattilaan vettä, suolaa, sipulia, maustepippuria, valkosipulia ja ohjeessa oli persiljanoksia mutta minäpä töppäsin sinne basilikaa.


Siellä ne sai porista keskilämmöllä parisen tuntia, kyllä oli kämpässä aromaattinen tuoksu kun tuota keitteli.Keittämisen jälkeen kieli tuli "nylkeä" kuumana, silloin nahka lähtee parhaiten pois. Sitten vain kielet takaisin liemeen, kattila jääkaappiin ja antaa siellä jäähtyä sekä makustua yön yli. Siinä olikin sitten aikaa miettiä mitä sitä noista possun puhetaitoon vaikuttavista lihaklönteistä rakentelisi.
Paloittelin kielestä noin 1 cm paksuisia kiekkoja jotka sitten pyöräytin kananmunassa ja pippurilla, paprikalla ja chilillä maustetussa mantelijauhossa ja siitä palat voikilon kanssa pannulle. Aikaisemmin olin lisukkeeksi paukauttanut uuniin kasvigratiinia. Oli kyllä niin hyvää ettei sanotuksi saa! Liha on todella maukas ja murea ja gratiini maistui kielen seurana vallan loistavasti ja ajoi samalla myös kastikkeen virkaa.


Hiukan tuli tummanpuhuvia noista paloista mutta ei onneksi maistunut palaneelta.

Kommentit

Suositut tekstit