Sapuskaa Epsanian auringon alla


Oo Las Palmas, oo Las Palmas luoksesi lämpimään! Näin lauloi aikoinaan Irwinkin ja kyllä sitä Suomipojan kelpaa kun pääsee etelän lämpöön ja hyvien lihapatojen äärelle vaikka ei Las Palmasista ole nyt kysekkään. Matka suuntautui Epsaniaan, tarkemmin Teneriffalle ja siellä pieneen kylään nimeltä Costa del Silensio. Mikäs se on siellä ollessa kun ilma lämmittää luita ja ihan luvan kanssa pitää tankata niin nestettä kuin ruokaakin. Se harhakäsitys minulla oli että (tai siis niitä oli useampiakin mutta niistä kerron täällä) luulin sapuskan ja juoman olevan Suomen hinnoissa mutta väärässäpä olin, tarkkoja aterioiden hintoja en muista mutta keskiverto ilallinen kahdelle parilla ISOLLA oluella maksoi noin 25 - 30 euroa, eli käytännössä puolet mitä Suomessa maksat huonommastikin sapuskasta viinaksien kera.Maittava lentokoneateria, ei kuitenkaan paha.
La aterian virkaa hoiti oman hotellin ravintolan "päivän" lounas, joka oli lihapataa, kasviksia ja perunoita ja tietenkin olutta.
Pyhän Patrikin kunniaksi oli käytävä irkkubaarissa juomassa oikein tummempaakin olutta.


 La iltana piti ottaa se pakollinen rinksu, lasissa pina colada ja ei ihan mennyt mittojen mukaan sitä viinasta, sekä se mikä ei mahtunut lasiin annettiin toiseen lasiin!Itsetehty aamupala.
Tuli maistettua ensimmäistä kertaa tonnikalaa, siis sitä oikeaa tonnikalaa. Kolme kunnon pihviä ja hintaa vaivaiset 14 euroa.


Kylän kadunvarrella oli pieni kahvila jossa sai tapaksia. Lautasella on belgialaista makkaraa sipulin, majoneesin ja ketsupin kera. Kanakebabbia sekä hot pot nugetteja.


Ilalla hotellin raflassa possunpaloja, joita taas oli kolmin kappalein kylkeen rehut ja ranut.
Irkkupubissa meksikolainen lautanen kahdelle. Sisältäen uuniperunaa chili con carnella, tulisia kanapaloja, salaattia, maissilastujs ja dippikastikkeita.
Keittoa välipalaksi, hiukan laihaa mutta mukava suolapala.
Sama tapas paikka belgialaisia makkaroita, possukebabbia ja puolikas kana sekä olutta.
Jälleen itsetehty aamupala nyt munakasta pekonia ja chorizo makkaraa.

Lihapullia, tomattikastiketta herneillä ja papuja, kalaa, ranuja ja ylläri olutta.

Paikallisesta Dorada oluesta on sanottava että perus lageriksi oikein maittava.

Viimeinen ehtoollinen ennen kotimatkaa. Hotellin buffet pöytä, salaatteja oli nii ettei tiennyt mitä olisi ottanut ja kun salaateilla ei vatsa täyttynyt...

 
 
 ...oli pääruokana spagettia, lasagnea, pinaattia, kevätkääryleitä, teneriffan perunoita, kanaa, kalaa, yms...

...ja ettei vaan olisi jäänyt yhtään tilaa oli jäkiruokapöytä vertaansa vailla. Kätevä idea muuten tehdä monia kakkuja ja leikata niistä noin pieniä, voi maistella useampaa sorttia!


Viimeinen aamupala hotelissa.

 Lähtö oli aikainen että oli syötävä taas koneessa ja nyt rosvopaistia. On sanottava että en moiti koneen antimia sillä ajoivat sen asia mitä niiden pitääkin eivätkä maistuneet hullummilta.

Olihan se pysähdyttävä vielä aterialle yhdelle Suomen parhaista grillipaikoista eli Stop' n Go Grillille Nastolassa. Tuonne kannattaa ajaa pitemmänkin matkan päästä syömään!Kokonaisuudessaan sai maistella erillaisia makuja vaikka ei kaikki sapuskat olleetkaan erikoisia, mutta ne olivat maustettu aivan erillailla kuin Suomessa ja niihin oli monesti käytetty tuoreita yrttejä. Oli oikein onnistunut kulinaristinen matka ja jos kiinnostaa lukea mitä muuten tuli tehtyä sen voi tehdä täällä

Kommentit

  1. Voi melkein sanoa, että ruoka on aina parempaa ja halvempaa ulkomailla kuin Suomessa keskimäärin. Ja ne annoskoot!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit