Sapuskata euroopan turneeltaValitettavasti on ollut aika hiljaista viime aikoina tämän kirjoittamisen kanssa, on ollut reissua, remonttia ja muuttoa. Mutta tuli käytyä heittämässä pieni lenkki niinkin tutulla mantereella kuin eurooppa tarkemmin ottaen Saksa, Ranska, Luxemburg ja Belgia matkasta enenmmän tarinaa täällä, kunhan ehdin kirjoittamaan.
Reissuunhan lähdettiin Finnlinesin lautalla Rostockiin laivalla ei paljoa virikkeitä ole, paitsi syöminen ja on sanottava että harvoin niin kattavassa noutopöydässä ollut kuin nyt. Vinkkinä sanottakoot että itse koen ateriapaketin oston turhaksi, sitä vaan ei jaksa syödä niin paljoa joten mekin ostimme laivalta vain aamupalan ja päivällisen.


Aamupalan 1. kattaus


2. ja... 

kolmas!


Kyllä noilla jaksoi hyvin iltaan asti varsinkin kun välillä kävi täyttämässä vatsaa oluella! Päivällinen alkoi 18:30 ja eipä ole moitiitavaa senkään antimissa!


Alkupalapöydästä... 

...salaattipöytään.


Kalapöydästä...

 

...lautasmalliin.

Lämpimät lisukkeet.

 

Pääruokapöydän antimia.
Jälleen lautasmalli. 

Jälkiruokaakin oli tarjolla.Jälleen lautasmallia.

Niin tätä sapuskan ilotulitusta tuli nautittia melkein 3 päivän ajan sillä matka kestää reilu 30 tuntia suuntaansa. Mutta voisi sitä kait huonomminkin aikaa viettää ja toisaalta koskaan ei mene aika hukkaan hyvässä ruokapöydässä! Alla vielä muutama kuva paluumatkan antimista.


 
Pääasiallinen tarkoitus tällä matkalla oli käydä morjastamassa kaveriani Stefania, joka asuu Waldkirchissä, sieltä ei paljoa ole ruokaan liittyviä kuvia sillä en kehdannut kuvata isäntäväen meille vaivalla valmistamaa peuranpotkaa kaikkine maittavine lisukkeineen mutta alla kuvia mitä matkanvarrella osui käteen tai tarkemmin ottaen suuhun.


Frankfurtissa snitsel.


Uskokaa tai älkää tai uskottavahan teidän on kun on kuviakin todisteena mutta minä maalaistollo se harrastin oikein korkeakulttuuriakin matkan aikana. Sillä tuli käytyä oikein viininmaistelutilaisuudessa. Joku saattaa muistaa elämysmessut Jyväskylässä ja siellähän sai maistella viinejä, hiukan on eri systeemi ulkomailla. 1) osata lasi (6€) 2) kävele halliin ja sinulla on yli 200 viiniä maisteltavana ja raha ei vaihda omistajaa missään vaiheessa tuon 6 eskon jälkeen!

Huikopalaa oli myös tarjolla nämä kolme pikkuateriaa taisi maksaa 8€ joten ei hinnalla pilattu sekään.Pakollinen currybradwursti.
Jälleen voisi muutama Suomalainen konditoria ottaa mallia leivoksen koosta ja hinnasta (2€)


 

Maalaismuseon antimia

Jälleen kakkua!
 

Freiburgin panimoravintola.
ja se olut! 

Kauppahallissa otettiin "pikku" huikopala!

Nyt ollaankin jo Ranskan puolella ja lautasella kanapoikaa! 

Kölnissä possua kolmella tapaa!Rullessa lihavarrasta. 

Lübeckissä monta pitkää ja possun potkaa!Reissu oli kaikenkaikkiaan erittäin onnistunut mitään haavereita ei sattunut ja ruoka oli hyvää ja halpaa samoin olut! Matkakumppanini tosin sairasti yhden päivän pientä ripulia mutta itse säästyin kaikenmoisilta vatsanväänteiltä ja muilta. Todettava on että matkailu avartaa ja kyllä se ruoho tai ruoka on välillä vihreämpää siellä aidan toisella puolella.

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit