Wiskipossua


Nyt kun on se grilli niin kaikkihan siellä pitää laittaa, no ei nyt ihan mutta melkein. Sattui kaupassa kätösiin maustamaton possunsisukka ja siitä piti loihtia jotain apetta kun ei lomalla tuo työnantajakaan ruoki. Eipä tarvinnut pitkään pähkäillä kun setti oli valmis, viskissä marinoitua possua siis ja siihen lisäkkeeksi kasviksia.

Eli kalvot pois putesta ja pintaan suola pippuria sekä Nomun provencenyrttiä. Possu pussiin ja sekaan tilkka öljyä, 3 valkosipulin kynttä ja n. 0.5 dl savuviskiä.


Siinä ne ovat melkein parhaat kaverukset.
Possu sai uinua marinaadissa yön yli jääkaapissa. Seuraavana päivänä hyvissä ajoin sieltä ulos ja pieni kuivaus ennen grillille laittoa. Possun lämmetessä oli kasvisten vuoro, folioon eksyi porkkanaa, lanttua, kyssäkaalia, naurista, sipulia ja palsternakkaa. Mausteeksi rehut saivat suolaa, pippuria, rosmariinia sekä tuorejuustoa ja auraa ihan niin kuin kastikkeeksi.
Valmistushan on helpoa kuin mikä grilli tulille samalla kasvikset sinne jo lämpenemään. Kuivaa possu ja odottele että grilli on kuuma, tämän jälkeen possu ritilälle ja otetaan pintaan hyvä väri. Possun voi grillata kypsäksi suoraan ritilällä mutta itse kääräisin sen folioon. Lämpötila grillistä sopivaksi ja ei kun odottelemaan, joutessaan voi itseään kiduttaa vaikka Matin ja Tepon kuolemattomilla, sillä lopputulos on niin hyvää ettei maaliset murheet paina.


Jahas siinähän se tuubi onkin!


 

Hyvä oli annos!


Jonkinlaisen kastikkeen tuohon olisi voinut väsätä sillä pakko myöntää että foliosta ja kasvisten juustoista huolimatta annos oli hiukan kuivakkaa, mutta mukavasti oli nasu ottanut savun ja viskin itseensä.

Kommentit

Suositut tekstit