sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Isänpäivä


Aluksi hyvää isänpäivää kaikille! Perinteisesti meillä on systeri tehnyt ruokaa isänpäiväksi ja minä kun siihen koulutuksenkin olen saanut leiponut sen kakun. Niin tänäkin vuonna. Perinteisiä täytekakkuja en ole tehnyt aikoihin enkä tehnyt nytkään vaan hyytelökakku se olla pitää. Tällä kertaa kakkuun meni mustikoita, vadelmia, tyrniä ja loraus viskiä.

Pohja:
100 g voita
15-20 kpl kaurakeksejä

Täyte:
1 dl vadelmia
2 dl mustikoita
tyrniä maun mukaan
2 dl kermaa
250 g tuorejuustoa (maustamaton)
½ - 1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
5 liivatetta
3 rkl viskiä

Murskaa keksit ja sulata voi. Kaada sula voi keksien joukkoon ja painele massa kakkuvuuan pohjalle, laita pohja jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Laita liivatteet likoomaan kylmään veteen. Soseuta marjat, itse vielä paseerasin ne siivilän läpi. Vatkaa sokerit, marjasose ja tuorejuusto sekaisin. Vatkaa muutama minuutti. Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita viski kattilaan ja liota liivatteet siihen hieman lämmittäen viskiä (samalla haihtuu alkoholi pois). lisää liivateviski tuorejuuston joukkoon ja sekoita ja lisää kerma seokseen viimeisenä. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Anna jäähtyä min. 4 tuntia mielellään yön yli. Päälle suklaaverkkoa niin hyvä tulee! Tietenkin voisi peittää pinnan marjoilla ja laittaa hyytelön päälle mutta nyt mentiin näillä!




1 kommentti:

  1. Ei juma, ookko muka ihan kyhänny, voisit joskus Kotasee tuoda maistiaiset ;)

    VastaaPoista