VYS: Matka viskien maailmaan


Viskin Ystävien Seura (VYS) ja Old Brick's Inn järjestivät viskitastingin, josta nyt vaan ei yksinkertaisesti voinut olla poissa! Varsinkin kun tätä makustelua ei ollut sponsoroinut mikään yhtiö niin makusteltavaksikin oli valikoitunut neljä varsin erillaista viskiä.


Siinä ne ovat kaikki neljä, niin kirkkaina ja kutsuvina. Väriero on jo viskeissä melkoinen. Ensin käytiin läpi viskin historiaa, valmistusta ja valmistusmaita sekä hieman viskiin liittyvää lainsäädäntöä ja termistöä. Sen jälkeen päästiinkin itse asiaan!

Ensimmäisenä oli joukon yllätys, sillä yleensä jenkkiviskejä ei tastingeissä näy mutta nyt oli mukaan eksynyt Bernheim Straight Wheat 45% vehnästä valmistettu viski!


Tuoksusta löytyy toffeeta ja vaniljaa. Maku antaa saman toffeen, imelyyden, hieman paahteinen ja mausteinen.Toisena oli Redbreast Single Potstill 12 yo, 40% Irlantilainen kaveri.Nyt tuoksussa tuntui hedelmä ja maussa kinuski ja vilja. Jälkimaku oli varsin pitkä ja pehmeä.Kolmantena oli Glenmorangie original 10 yo, 40% Scottilainen


Tuoksu oli todella hedelmäinen jopa voisi sanoa liiankin. Myös sitrusta ja lakritsia löytyi minun nenään. Makuna oli sama hedelmällisyys, muutenkin maku oli pehmeä ja mieto.


Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä lasiin oli eksynyt Macillop's Choice Laphroaig 20 yo Single Cask 52.5%Tuoksussa löytyi Laphroaigile ominainen savu mutta myös tervaa. Sama savuisuus jatkui maussa, josta tuli esiin myös suola ja lakritsi


Järjestykseen jos nämä laittaa mikä tietenkin on vain makuasia niin kyllä menisi Laphroaig, Glenmorangie, Redbreast ja Bernheim. Ei sinänsä mikään yllätys että jenkki jäi viimeiseksi ja noita kun makusteli toisen kerran niin kyllä Berheim maistui melkein pelkälle siirapille.
Suuri kiitos Viskin Ystävien Seuran Rami Urriolle valaisevasta ja maukkaasta illasta eikä sovi unohtaa kiittää myös paikkaa eli Old Brick's Inn:ä!
Toivottavasti näitä saadaan lisää ja paljon ja useasti!

Kommentit

Suositut tekstit