Isänpäivän kakkua


Ensiksi onnea kaikille isukeille, varsinkin sille omalle! Isä tykkää hopeatoffeesta ja mikäs sen parempi lahja kun tehdä sellainen kakku! Ohjeen otin blogista rakkaudesta ruuanlaittoon, ainut mitä muutin oli keksien laadun ja voin määrän 50 grammaan ja kekseinä käytin digestive-keksejä en dominoja.

Pohja
150 g Digestive-keksejä
50 g Voita
1. Murskaa keksit hienoksi muruksi ja sulata voi sen sekaan. Lusikoi voi-keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
 
Täyte
1 pss Hopeatoffeeta
2 dl Vispikermaa
4 Liivatetta
200 g Rahkaa
200 g Tuorejuustoa
½ dl Sokeria
2. Laita kattilaan 1dl kermaa ja hopeatoffeet ja sekoittele keskilämmöllä kunnes seos on tasaista ja karkit sulaneet. Anna jäähtyä kokonaan.
3. Lisää jäähtyneeseen seokseen toinen kermadesi ja vaahdota pehmeäksi vaahdoksi. Tässä kohtaa kannattaa laittaa myös liivatteet likoamaan kylmään veteen.
4. Sekoita toisessa kulhossa rahka, tuorejuusto ja sokeri. 
5. Kuumenna pienessä kattilassa pieni tilkka (ehkä n. ½dl) vettä ja sulata puristetut liivatteet siihen. Kaada rahka-tuorejuustoseokseen ja sekoita. Yhdistä lopuksi hopeatoffeevaahto ja rahka-tuorejuustoseos keskenään ja kaada se sitten irtopohjavuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia ennen tarjoilua, mielellään yön yli.

Itse tein vielä tuohon päälle hopeatoffeesta raidat eli muutama toffee vesihauteessa sulaksi ja tilkka kermaa sekaan ja pursotinpussilla vain raitoja tekemään.Alun sulattelu käynnissä, tässä varovaisuutta ettei pala pohjaan!
Valmiit tuotteet näyttääkin tältä!


Mausta en vielä tiedä mutta mitä massaa maistellessani niin eihän tuo pahaa voi olla! Ei ehkä väriltään ihan mitä houkuttelevin mutta makuhan se on mikä ratkaisee!

Kommentit

Suositut tekstit