Nyhtöpossulla täytettyjä tortilloja


Harvoin tulee käytyä Minimanissa mutta nyt kyllä kannnatti kun lihatiskillä oli tarjouksessa possun lappaa ja niskaa. Reilu 2 kilon klöntti sieltä mukaan tarttui. Nyhtöpossua tuosta olisi tarkoitus tehä ja kiitos työkaveri Vesan, jonka luona kesällä tuli noita tortilloja syötyä niin ei tarvinnnut edes päätään vaivata sillä mihin tuota possua viikonloppuna tunkisi!

Ensin tein possulle marinaadin, tai tarkemmin tahnan jonka sitten hieroin klöntin pintaan ja annoin makustua melkein vuorokauden jääkaapissa. Tahnaan laitoin:

1 dl paprikajauhetta
1 dl fariinisokeria
2 rkl pippuria
1.5 rkl suolaa
4 kpl jalapenoja
2 isoa valkosipulinkynttä
2 rkl siirappia
2 tl kuivattua timjamia
½ dl öljyä
3 rkl soijaa
½ dl olutta
3 rkl viskiä

Sauvasekottimella kaikki sekaisin ja possun pintaa vaan läpsyttelemään. Kunnon hieronta posulle ettei läski pääse jäykistymään ja sitten sika jääkaappiin. Vuorokauden jälkeen ennen nukkumatin maita possu pääsi pataan, jonka pohjalla oli hiukan olutta ja uuni n. 100 asteeseen ja siellä se sai muhia 8 tuntia. Aammun valjetessa oli sika niin valmista kun vain liha voi olla! Siitä sitten riipimään.

Tortilloihin tein vielä itse Guacamolen johon laitoin:

2 avokadoa
1 pieni punasipuli
1 pieni valkosipulinkynsi
3 kirsikkatomaattia
½ limen mehu
suolaa
pippuria
chilijauhetta

Possun lämmmitin vielä pannulla ja tein siihen soosin soijasta, hunajasta ja smokey hickory bbq öljystä





























Kelpasihan noita naamaansa työntää ja mikä parasta possua oli kyllä niin pehmiää että oikein hirvitti! Maut oli kohillaan, mukavan savuisen tulinen! Onneksi lihaa tuli sen verran että tätä herkkua riittää useammallekkin päivälle!

Kommentit

Suositut tekstit