Viinimessuilta racleten äärelle


Jykylässä järjestettiin isomman luokan messutapahtuma 12. - 13.3 jolloin Paviljongilla oli kirja- ruoka- ja viinimessut. Oli siellä jotain eläinjuttuakin mutta niistä en niin perusta. Sain liput messuille kun ehdotin järjestävälle osapuolelle että jonain vuonna otettaisiin myös oluet ja viskitkin mukaan, joten kiitos Sevent Oy:n Marko Sormunen!
Menimme messuille vasta kuuden pintaan ja siellähän oli jo täysi hälinä päällä. Yllätyin siitä miten pieni alue tuolle viini tapahtumalle oli varattu, joten joka paikkaan joutui jonottamaan joskus aika kauankin.Jonottamisesta huolimatta viini ja kuohuva oli hyvää sekä ihmisillä tuntui olevan hauskaa ja hyvä tunnelma! Lasihan tuonne maksoi 10€ ja juomalipukkeet olivat 2€ arvoisia, lasista sai 7€ takaisin jos sen palautti. Parasta näin olutharrastelijalle oli Latvialainen olut, jota ei valitettavasti saa tällä hetkellä kuin Kotkan ja Kouvolan ravintoloista mutta laittakaa mieleen nimi Uzavas alus pojilta tuli maistettua sekä tummaa että vaaleaa ja olihan se laatuolutta! Niin hinnat olivat ainakin niissä mistä minä maistoin niin 1 - 3 lipun verran.Hupaa oli tungoksesta huolimatta, ainut mikä aiheutti monissakin messuilijoissa ihmetystä oli se että laseja ja lipukkeita ostettaessa sanottiin että tarjoilu jatkuu klo 20 asti ja valomerkki kuitenkin annettiin 19.30, aikas moni jäi lippuinensa ihmettelemään kun tarjoilu lopettiinkin 30 min informoitua aikaisemmin. No tässäkin Latvian pojat pelastivat tilanteen! Mutta tämä on oiva tilaisuus käydä tutustumassa tuotteisiin, itse en niin viini-ihmisenä löysin tuolta aivan loistavan valkoviinin, jota kyllä pitää pitkäripaisesta hakea.
Kotiinkin tuolta tultiin...tai kotiin ja kotiin mutta samaan taloyhtiöön jossa juhlinta vielä jatkuin racletten, hyvän juoman ja itseään paremman seuran merekeissä!


Grillattavaksi olin tehnyt kanaa, possua ja nautaa. Kanassa oli mausteena perinteiset suola ja pippuri, jota noissa kaikissa muissakin on, mutta lisäksi kana sai currya ja puolikuivaa kuohuviiniä. Possuun tuli mesquite smoked mausteseosta, olutta ja paprikaa. Nautaan töpättiin mexican rubia ja viskiä. Kasviksina oli sipulia, porkkanaa, palsternakkaa, paprikaa ja kesäkurpitsaa. Onhan tuo hauskaa puuhaa kun kaiken voi tehdä valmiiksi ja koko porukka saa valmistaa itse omat annokset. Eikä sovi unohtaa jälkkäriä, mustaherukkajuustokakkku kruunasi ateriakokonaisuuden.

Tuon jälkeen pitikin pitää pikku tauko että mahtuin lisää nestetankkausta sisuksiin, aivan loistavaa settiä vaikka itse sanonkin ja eipä tuolla paljoa soraääniä kuulunut kun lihat ja kasvikset katosivat parempiin suihin.

Kommentit

Suositut tekstit