Whisky Stroganoff


Apetta piti valmistella ja ajattelin tehdä jotain hyvää lihapataa tai kastiketta. Aikani nettiä selaillessani eksyin Pihvikarjaliiton sivuille jossa ko. ohje oli. Hiukan sitä taas muuntelin mm. jätin herkkusienet pois ja lisäsin suolakurkkuja yms. pientä.

Whisky Stroganoff (4 hengelle)


0.8kg nautaa
voita
2 isoa sipulia
4 rkl viskiä (tai oman maun mukaan)
2 dl kermaa
suolakurkkuja
valkosipulia
paprikaaPilko sipuli, paprika ja valkosipuli ja kuulota niitä hetki voissa. Siirrä kasvikset toiseen asitiaan ja leikkaa liha sopivan kokoisiksi paloiksi ja ruskista voissa. Lisää sipulipaprikaseos ja pyöräyttele hetki. Pilko suolakurkut kuutioiksi ja lisää joukkoon, samalla heitä sekaan kerma ja viski. Mausta mielesi mukaan itse laitoin pippuria, suolaa ja paprikajauhetta. Uuni n. 100 astetta ja noin 3 tuntia. Itse pidin 3.5 josta tuon viimeisen 30 min pidin uunin 200 asteessa uunijuuresten takia.

Uunijuurekset

porkkanaa
palsternakkaa
lanttua
purjoaPilko juurekset ja itse höyrystin porkkanoita ja lanttuja 10 min ja palsternakkaa 5 min. Sen jälkeen juurekset kippoon johon voipi sitten töpätä haluamansa mausteita. Tämän jälkeen juurekset uunipellille ja 200 astetta n. 30 min.


Tuohon kun vielä töppäsi punajuurisalaatin ja mustaherukkachilihyytelön niin avot! olihan se hyvvee! Ainakin vieraat kehuivat kovasti, tosiaan tuota viskiä saisi ainakin minun makuun olla enemmän kuin tuo 4 rkl, antoi se nytkin pataan oman vivahteensa mutta jos haluaa voimakkaamman maun niin kannattaa lisätä ja mikä ettei kannattaisi kokeilla esim. savuviskejä.

Kommentit

Suositut tekstit