Eurooppamarkkinat Jyväskylässä


Viime viikolla to-su päivinä oli Jyväskylässä kansainväliset Eurooppamarkkinat, joten minnekkäs muualle sitä kieli vyön alla menisi herkuttelemaan kuin sinne! Odotuksethan olivat korkealla kun tiesi että on monen maan herkkuja tarjolla!
Olihan sitä mennä päästä pyörälle kaiken herkun näkemisestä! Ensimmäiseksi kuitenkin tarttui Itävaltalainen Strudel kouraan, täytteenä mansikkaa ja raparperiä.


Herkkuahan tuo oli ja hyvin vei orastavan nälän mennessään! Vaikka olisihan sitä tietenkin jotain suolaistakin nälkäänsä ottaa!Tätä kojua oli vaikea ohittaa!

 

 
Herkkua oli kyllä tarjolla monenlaista! ja paljon tuli maisteltua kaikkea erikoista ja vähän vähemmän erikoista, juustoista salmiin yms. Olihan se pakko ottaa tuosta yhdestä kojusta kunnon makkaralla varustettu sämpylä.


Hyvää oli tämäkin! Savustetulla franfurternakilla varustettu patonki, johon sai itse lisätä maustehet! Hapankaali oli muuten pirun hyvää!

Keli oli hiukan kolea ja varmasti valmistujaiset verottivat ainakin aamupäivästä kävijöitä, sillä jotenkin oli valju ja hiljainen tunnelma! Radiosta myöhemmin kuulin että reilu 60000 kävijää oli päivien aikana tuolla käynyt eli ihan hyvin. Markkinat olivat hyvät ja tuollaisia kaivattaisiin enemmänkin Jyväskylään. Mukaan tarttui vielä alun kuvissakin vilahtaneita Brezeleitä!

Kommentit

Suositut tekstit