Juhannuksen apetta


Keskikesän juhla jolloin kaupungit tyhjenee ja väki pakenee maalle vetämään pullon kossua ja soutelemaan järvelle sepalus auki! Kaikki eivät onneksi eksy järvelle vaan keskittyvät toki juomiseen mutta myös syömiseen! Alkupalaksi ns. ruuanteko ruuaksi oli Lidl:n raakamakkara Chorizo ja  sen kylkeen grillijuustoa sekä paholaisenhilloa.


Lidl:n raakamakkara ei pettänyt oli muuten herkkua ja nyt kun malttoi grillata käyrän hieman miedommalla lämmöllä niin oli se meheväkin. oikein hyvä ja maukas makkara. Aattoiltana pöytään tuli saalaattien lisäksi yrteillä höystettyjä kanan sisäfileitä, porsaan kylkipaloja ja pitihän se kokeilla tämän kesän "hittiä" raparpekonia. Possu oli hyvää kuten kanakin mutta pitää sanoa että ei oikein ollut minun juttu tuo pekoniin kääritty raparperi, aika mitätön jos minulta kysytään. 

Juhannuspäivänä lautaselle eksyi kanan paistileikkeitä ja possun ulkofilepihvejä, haloumia ja uusia pottuja. Toki asiaan kuului erillaiset grillisalaatit ja makkaralajitelma. Sen verran tuli tuosta maha täyteen että ei meinannut olutta mieheen mahtua! 

Apetta oli kaapissa sen verran että ei sitä grilliä jäähtymään viitsinyt päästää vaan siinä pikku dagen efterissä piti grillata possun sisäfilettä ja grillikasviksia jossa oli perunaa, porkkanaa, palsternakkaa ja purjoa. Puntariin ei tämän viikonlopun jälkeen ei sitten uskalla mennäkään mutta hyvää oli alusta loppuun!

Kommentit

Suositut tekstit