Lomareissun apetta


Kun matkustaa niin tuleehan siinä nälkäkin jossain vaiheessa ja mikäs se on lomalla mukavampaa kuin istua valmiiseen pöytään ja odottaa että ruoka tuodaan nenän eteen! Lomareissusta yleisemmin voipi lukea Timonin reissuista! Ensimmäinen ruokapaikka oli Savonlinnassa Perlina Di Castello aivan sataman tuntumassa! Täällä tuli otettua Pollo Della Casa, parmankinkkuun käärittyä broileria, basilikaa ja mozzarellajuustoa, paahdettua ciabattaa, balsamicosipuleita, salaattia ja yrttiöljyä ja lasiin tuli Mustan Virran panimon St. Olaf Pale Ale.


Olihan muuten herkullinen annos ja vaikka ns. perus lisukeperunat puuttuikin, ei niitä tuohon kyllä olisi edes kaivannut! Palvelua oli tasokasta ja ystävällistä. Hintaa annoksella on 24.9€ + olut, jonka hintaa en muista.
Harvoin mainitsen aamupaloja mutta Lappeenrannan leirintäalueelta meidät neuvottiin aamupalalle Kesämäen Leipomoon ja avot olihan aamupala! Valitettavasti ei ole kuvia mutta kyseessä siis perus aamiainen leivät, juustot, leikkeleet, mehut yms. mitä nyt normisti on tarjolla mutta kaikki leivät, lihapiirakat yms. leipomotuotteet tuoreina, lähes uunilämpöisinä ja siihen vielä yhdistettynä leipomon tuoksu niin huh huh! Niin tämä kaikki maksoi vain 6.3€ per lärvi!
Lappeenrannan jälkeen suunta olikin kohti Porvoota ja vanhaa kaupunkia ja eihän siellä voinut olla käymättä kahvilassa! Tee ja Kahvihuone Helmi tarjosi mahtavan porkkanakakun ja Hommanässin mehut!


Itse ruokailu oli Haikon Kartanossa, jossa emme syöneet kartanon puolella vaan kylpylän yhteydessä sijaitsevassa Spa Bistrossa. Lautaselle tuli naudan grillipihvi ja lasiin Malgårdin Belge.


Maittava annos tämäkin vaikka ei vetänyt Savonlinnan annokselle vertoja. Lisukkeena pataattiranut ja plussaa pihvin juureksista, lanttu, porkkana ja punajuuret erittäin hyviä! Hintaa annoksella oluineen oli 30.9€.
Viimeinen mutta ei vähäisin etappi oli siis Hanko ja täällä tuli mentyä makasiineille syömään Classic Pizza Hankoon. Listalta valikoitui pizza nimeltä Hangover, jossa oli tulista salsakastiketta, mozzarellaa, salamia, pekonia, maustekurkkuja ja jalapenoja. Juomaksi Laitilan Kukko Pils.


Olihan muuten lätyllä kokoa! ja myös makua! varmaan jo toistan itseäni mutta tässä oli yksi elämäni parhaista pitsoista. Pitsan pohja oli kuin pitsiä, ei niin ohutta ole ollut vielä missään! Hintaa aterialle 21.4€ ja oli kyllä koko rahan arvoista! Siinäpä nuo reissun emmeet, paluuumatkalla ei jaksanut enää hienostella 😉 ja ruokailu tapahtui ihan Shellin baarissa Tampereen kupeessa!

Kommentit

Suositut tekstit