Rypäs pienpanimo-oluita


En ole pitkään aikaan arvostellut oluita ja ihan tietystä syystä, sillä en omasta mielestäni ole niin ammattilainen kuin monet muut mutta toisaalta kuka on sanomaan että maistaa väärin? Nyt tuleekin sitten heti kerralla neljä pienpanimotuotetta joista kolme on Suomesta ja yksi Virosta.
Otetaan ensimmäisenä Mallaskuun panimon Panda Pils, joka on tehty Ähtärin eläintarhaan tulevien pandojen kunniaksi, kiitos tästä tuotteesta kuuluu Ähtärin entiselle paronille, joka ystävällisesti toimitti tuotteen työpöydälle!


Vaahtoaa kohtalaisesti, väriltään kirkkaan keltainen ja tuoksussa on hiivaa, taikinamaisuutta ja raskin tuoksua. Maku on hieman kitkerä, pliisu ja jälkimaussa heikohkoa humalamaisuutta sekä happamuutta. Valitettavasti pitää todeta ettei mikään kovin kelpo olut vaikka hyvän asian puolesta pantukin!
Seuraavaksi otetaan sarjan ainut ulkomaanvahvistus, Virolaisen Koch  panimon Porter, joka oli erikoiserä Alkossa joulunajalle, en tosin tiedä onko saatavilla edelleen.Runsas ja saippuavaahtomainen vaahto, tuoksussa hieman käynyt vivahde seka happamuutta että banaanimaisuutta. Väriltään mustanpuhuva kaveri.  Maku on varsin paahteinen, jopa vähän palanut, kahviakin löytyy mutta perusmaultaan hapan. En hirveästi tykännyt vaikka tummien oluiden ystävä olenkin, korkea prosenttiluku maistuu hieman läpi.
Kolmannneksi tulee Kanavan panimon Uitto Pale Ale.Vaahtoaa todella runsaasti, ei saa koko pulloa kaadettua kerralla lasiin. Väriltään onko tuo nyt samean oranssinen. Tuoksusta oli todella vaikea saada kiinni, aluksi tuntui ettei tämä tuoksu miltään mutta aikansa lasia pyöritellessä ja makustellessa alkoi nenään hakeutumaan hento maltaisuus sekä tietynlaista mausteisuutta mutta hyvin heikosti. Maku alkaa hieman kitkerähkönä ja mausteisena mutta "tasoittuu" kun suu tottuu. Hyvä hieman maistuvampi "perus"olut ns. bulkkioluiden tilalle jos ei tykkää vahvasti humaloiduista/maustetuista oluista.
Joukon viimeisenä mutta ei vähäisimpänä niin ikään Kanavan panimon Pyry Schwarz.Väriltään mustanpuhuva olut Vaahtoaa kohtalaisesti, jättäen pehmeän vaahtokukan. Tuoksussa löytyy heti kaakao ja suklaa sekä annos ruisleipää. Maku on paahteinen niin ikään suklainen, maltainen ja tiettyä leipämäisyyttä löytyy myös, johtunee oluessa käytetystä rukiista. Oikein maistuva ja hyvä olut. Tätä voisi kokeilla aurajuuston tai suklaan kanssa ja miksipä tämä ei menisi joulupöydässä kinkun ja laatikoiden lisukkeenakin!
 

Kommentit

Suositut tekstit