Ravintola Pitkä-Jussi

Tuli oltua sitten kokoontumisajoissa Kurikassa ja pitihän siellä toki sitten syödäkin. Olisihan järjestäjän puolesta ollut tarjolla perunoita ja lihapullia mutta onneksi Kaitsu vaatimalla vaati että nyt pitää päästä syömään posliinilautaselta. Niin lähdettiin joukolla kohti Kurikan keskustaa, josta ei löytynyt syömäpaikaksi kuin yksi pikaruokapaikka, johon emme suostuneet tyytymään.
Niin päädyimme kävelemään paikallisen hotellin ravintolaan Pitkään-Jussiin!
Alkuun oli tarjolla noutopöydästä salaattia ja muita hörtymiä, mitkä tässä vaiheessa nälkää jo maistuivat todella herkuilta.


Kyllä kelpasi odotella pääruokaa, joksi tarjoilijan suosituksesta valitsin grillipihvin, tilasin pihvin mediumina kun kerta kypsyysastetta kysyttiin ja kun sain tämän luomuksen eteeni oli edessäni pala kypsää lihaa. Palautin lautasen kokille ja vastaus oli ettei grillipihviä saa mediumina....mitä Vit... miksi sitä sitten kysytään ja miksi muiden pihvit on kypsennetty oikein!!?? Kysyy epätietoinen motoristi Jyväskylästä. No vihdoin kun sain pihvini uudestaan eteeni olikin yllätys varsin maukas ja positiivinen.


Pihvi oli erittäin maukas ja pekoni teki oikein hyvää seuraa pihville (tosin mille se ei tekisi) Huippua oli myös se ettei annoksessa ollut perunoita vaan ne oli korvattu pataatilla, mikä antoi mukavaa makeutta muuten suolaiselle pihville ja pekonille. No sipulirenkaan on aina samanlaisia mutta hyviä. Ensi vuonna taidan käydä syömässä uudeleen ko. ravintelissa vaikka pikku riitaa kokin kanssa olikin.

Niin ja ettei nyt oikeasti pääsisi se totuus unohtumaan niin kyllä sitä tuli onneksi viikonlopun aikana syötyä ihan aitoakin Suomalaista perusvihannesta ja vielä sitä a-luokan Atrillia, joka on niin tasalaatuista ettei mikään sattuma osu hampaisiin.


Kunnon aterian jälkeen menee vielä 3 makkaraa kevyesti iltapalana!

Kommentit

Suositut tekstit