Oluton Festari


Palokkalainen panimo Hiisi ja sen nokkamiehet olivat laittaneet parastaan ja pykänneet muiden Suomen pienpanimoiden kanssa pystyyn Oluton Festarin, joka alkoi jo 13.9 ja tapahtumia hyvän oluen ympärillä kestikin koko viikon. Mukana tapahtumassa oli seuraavat panimot: Panimo Hiisi, Rekolan Panimo, Kiteen Panimo, Ruosniemen Panimo, Beer Hunter's, Malmgårdin Panimo, Rousal Brygghus ja Pyynikin käsityöläispanimo, eli aimo kattaus Suomalaista olut asiantuntemusta!

Avajaiset pidettiin ravintola Brickissä jossa esiteltiin oman kaupungin olut eli Rakki ja muutenkin kerrottiin tulevan viikon tapahtumista. Tunnelmaa lisäsi myös loistokas bändi Rusty Shovel!
Isännät itse eli Mika ja Tatu.Poijaat veti kyllä taas hienon keikan!Pitkin viikkoa oli ripoteltu erillaista ohjelmaa kaupungille, oli viini vs olut tapahtumaa, Malmgårdin panimo valtasi Harrysin, oli muglaajan juoksua yms. Päätapahtuma oli kuitenkin nyt perjantaina ja lauantaina Jyväskylän veturitalleilla! Jossa oli tilaisuus maistella panimoiden tuotteita! Itse en eksynyt paikalle kuin perjantaina osaksi myös siitä syystä että illan artisti tai bändi oli vähintäänkin katsomisen ja kuuntelemisen arvoinen, lavalle nim. nousi Pertti Kurikan nimipäivät. Perjantain teeman oli olut ja ruoka ja sen ympärille oli kasattu hyvä ja kattava ohjelma! Mutta itse asiaan, onneksi oluita sai 2 dl annoksissa niin pystyi maisetelemaan hiukan enemmän ja seuraavat tuotteet eksyivät kurkusta alas:

- Panimo Hiisi Rakki: Oikein loistavasti humaloitu olut, vahvan makuinen ja jälkimaku viipyy pitkään!

- Ruosniemen Panimon Sihteeri: Todella hedelmäinen jopa marjainen olut, jopa hauska! Todettava että ei kuitenkaan liian hedelmäinen vaan maistui kuitenkin oluelle.

- Panimo Hiisi Lumooja: Hyvä humalointi, vahva savun tuoksu ja maku ehkä minun makuun jopa liikaakin.

- Rousal Brygghus Pils: Hiukan vetinen, hyvä humalointi mutta muuten varsin vaatimaton, tuoksu lupasi paljon enemmän mitä maku antoi. (eräs pöydässä tuumasi nimeen viitaten että pilssivettähän tämä on)

- Beer Hunter's Kesäberby: Sitrusmainen kesäolut, helposti juotava, vehnäolutmainen.

- Malmgårdin Panimo H.O.D.A: Humalainen, hedelmäinen tuoksu, kitkerä (hyvällä tapaa), olut minun makuuni.

- Malmgårdin Panimo Huvila Brown Ale: Suklainen tuoksu ja maku, paahteinen, tumman makuinen, varmasti loista olut joulupöytään!

Rousal Brygghus Ale: Sahdin tuoksu, maku varsin vahva, kitkerä, jokin tässä oluessa tökkäsi, oli jopa pahan makuinen.

- Malmgårdin Panimo Belge: Tuoksussa hunajaa, varsin maltainen, makea jopa karkkimainen (kinuski).

- Rekolan Panimo Munkintie: Siirappimaisen imelä, ei hyvä, pieni paahteisuus pelastaa mutta vähän, tästä en tykännyt ollenkaan.

Täytyy sanoa että nuo Malmgårdin panimon tuotteet olivat ehkä eniten minun makuuni ja sen kyllä huomaa tuosta listastakin. Taasen Rekolan panimon tuotteet eivät iskeneet, olen aikaisemmin maistellut noita muita tarjolla olevia panimon tuotteita ja liian erikoisia minun makuuni!
Väkeä tuli paikalle todella hyvin.
 Siitä se ajatus sitten lähti...


Isäntä itse työn touhussa!Puheita ja "kapinointia" bulkkioluita vastaan!
 


Keskustelua ruuasta, oluesta ja oluen käytöstä ruuanlaitossa.
Aivan loistavaa settiä!
Pojat osaa vielä kaikenlisäksi soittaa ja hyvin!

 


Kaveri veti sellaisen rumpusoolon että siihen ei moni "tervekkään" pystyisi! 
 


Kaikki hyvä loppuu aikanaan! Sen sanon että uudelleen menen katsomaan ko. bändiä jos vain kylälle tulevat! Osoitan suuret kiitokset kaikille niille jotka ovat tätä festaria olleet tekemässä ja tämän mahdollistaneet, nyt on taas monta hyvää olutta rikkaampi ja kokeneempi! Vaikka pääpaino olikin noiden oluiden maistelulla niin kyllä kuitenkin illan kruunasi Pertti Kurikan Nimipäivät!!

Kommentit

Suositut tekstit