Kesäkurpitsalasagne


Taas piti äitee huolen pojastaan pyytämällä tämän apelle ja mikäs on mennessä kun tiedossa on maan parasta kaalilaatikkoa! No juttu ei nyt kerro siitä vaan siitä kuinka äiteeltä saadusta 2.5 kg kesäkurpitsasta saadaan lasagnea. Hiukan piti luntata reseptejä ja hieman mukaillen otin röyhkeästi käyttöön Ruokahommia nimisestä blogista ohjeen, jätin vain tuon mozzarellan pois.

Kesäkurpitsalasagne

n. kilo kesäkurpitsaa
purkki chilitomaattimurskaa
pussi juustoraastetta
600g jauhelihaa (käytin naudan)
suollaa
pippuria
basilikaa (käytin tuoretta)
pari sipulia
muutama valkosipulinkynsi
NoMu:n all for one mausteseosta

Leikkasin kurpitsan ohuiksi kiekoiksi ja ladoin ne leivinpaperille, sitten vain suola pintaan ja antaa hetken noiden levyjen itkeä (en tiedä tarviiko tätä tehä mutta näin saadaan ylimääräinen neste pois) Sillä välin sipulit pieniksi ja pikku kuulotus. Sen jälkeen jauheliha sipuleiden joukkoon ja kärvennystä, lopuksi tomaattimurska ja mausteet. Hiljaisella lämmöllä sai hetken muhia tuo. Talouspaperilla irronnut neste pois lätkien päältä ja eka kerros voidellun vuuan pohjalle. Päälle jauhelihakastiketta ja juustoraasteta ja taas kiekkoja ja kastiketta ja juuustoraastetta. kasataan tähän malliin niin kauan kun tavaraa riittää ja päällimmäiseksi kerros juustoraastetta. Koko komeus uuniin 200 astetta ja noin 30 min.


Voin sanoa että herkkua oli ja sopivia annospalojakin saa kun leikkaa tuollaisen kiekon aina lautaselle! Tätä tulee tehtyä kyllä uudestaankin! tuon mozzarellan voisi vielä kokeilla tuohon.

Kommentit

Suositut tekstit