sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Hamppareita nyhtökanasta


Muutama päivä sitten tuli tehtyä nyhtökanaa ja pitihän sekin sitten johonkin käyttää. Ajatusta hetken päässä pyörittäen päädyin hampurilaisiin.
Nyhtökanan valmistushan on helppoa, pintamaustoin kananpalat ja sujautin vuuan pohjalle öljyä sekä chilimarinaadia ihan purkista. Kanat sekaan pikku pyöräytys ja uuniin 120 astetta ja 3-4 tuntia kannen alla sai tipu muhia, tämän jälkeen vain riekaleiksi.


Hampuraiset saivat sisuksiinsa kanan lisäksi suolakurkkua, salaattia, punasipulia (raakana ja paistettuna), kuivattua sipulia, paprikaa, tomaattia, ketsuppia ja chilimajoneesia. Sämpylät halki, cheddarjuustosiivut päälle ja uuniin 200 astetta ja niin pitkään että juusto sulaa. Nyhtökanan lämmitin pannulla, mikro kävisi varmaan yhtä hyvin.


Kelepasihan tuota kitusiinsa vetää! Hieman tuli taas raaka-aineiden kanssa liioteltua ja oikein ylitsepursuavaa syötäväähän tuo oli. Yhtään itseään selkään taputtamatta, yksi parhaista hamppareista mitä olen syönyt!

1 kommentti: