Uuden vuoden apetta


Vuosi se jälleen vaihtui ja vaikka monella se menee nestetankkauksen puolelle on hyvä välillä laittaa jotain kiinteääkin särvintä kitusiinsa. Illan menu oli varsin yksinkertainen eli nakkkeja, lihapullia, majoneesisalaattia (perunasalaatin korvike) ja mustaherukka chilihyytelöä.
Lihapullat tehdään tietenkin itse samoin tuo "perunasalaatti". Nakkeina toimivat normaalit kartanon kuorelliset nakit sekä Pirkkan krakovanmakkarat.

Lihapullat:
800g jauhelihaa (nyt oli nauta-sikaa)
kananmuna
loraus kermaa
sipuli
tuore chili
pippuria, suolaa, paprikajauhetta, mesquite smoked mausteseosta ja kuivattua chiliä

Kaikki emmeet vain sekaisin, pikku koepaisto ja mausteita sen mukaan lisää miltä itsestä tuntuu. Pyörittelin noista sellaisia pieniä palleroita jotka ensin käryytin pannulla ja lopuksi uunissa 175 oisko ollu n. 10 min.

Majoneesisalaatti:
6 porkkanaa
2 isoa palsternakkaa
2 omenaa
punasipuli
3 maustekurkkua
majoneesia
turkkilaista jugurttia
paketti pekonia
suolaa, pippuria, paprikajauhetta

Porkkanat ja palsternakat pieniksi kuuutioiksi ja n. 10 höyrytys, jonka jälkeen kylmään veteen etteivät pehmene liikaa. Sipuli ja kurkku niin pieniksi kuin vain saa ja joukkoon. Omena myös pieneksi kuutioksi. Pekonit rapeiksi ja niin ikään pieneksi silpuksi. Sen jälkeen kaikki sekaisin ja oman maun mukaan majoneesia ja jugurttia. Mausteita myös oman maun mukaan. Ja niille jotka eivät tajunneet niin se vesi valutetaan pois ennen muiden aineiden lisäystä!


Hieman köyhältähän tuo lautanen näyttää mutta maku oli sitäkin parempi. Kyllä kelpasi tuon jälkeen ottaa muutama lasi kuohuvaa ja käydä pamauttelemassa uusi vuosi vastaan!

Kommentit

Suositut tekstit