Jäätelöä ja kebabmuki

Kuten tuolla reissu blogissa kirjoitin niin tuli käytyä Lahdessa. Lahden satamassa tämä Keski-Suomen herkkusuu ei voinut vastustaa kun oli laitettu oiken jäätelökioski laivaan.


Mukaanhan sieltä tarttui merrosvoksi nimitetty jädeannos, kylläpä se motoristin sydäntä lämmitti kun sai käteensä niin rakkauvella tehdyn annoksen jossa oli jos jonkinlaista nautittavaa. Kyllä kelpasi nautiskella ja käyskennellä Lahden satamassa muiden kateellisesti seuraten tätä herkuttelua... lähinnä koitin taistella ettei parta ui annoksessa.


Ainut moite mikä pitää antaa oikeastaan koko Suomen jäätelöteollisuudelle, mikä perkele tuossa jädessä maksaa? En edes muista annoksen hintaa mutta yksi vaivainen pallo maksaa 2.7 euroa! Esim. vertailun vuoksi Bremenissä pallo maksoi 0.7 euroa ja oli vielä parempaa kuin Suomalainen jäätelö!

Illan mentyä pikkutunneille olihan se saatava suoleen muutakin täytettä kuin kynsienaluset ja portsarilta suosituksia kysymään. Neuvot olivat tarpeeseen ja mukaan lähti kebabmuki? Ihmetystä herätti kun sain kouraani paperipussin joka sisälsi 0.5 litran pahvisen kolamukin. Eli lihat ja kastikkeet pohjalle ja salaatit päälle. Ihan kätevä ja kompakti paketti mutta yllätys olikin suuri kun annoksen kaatoi lautaselle, siltähän tuli suikalelihakastiketta salaatilla! Ei sinänsä maku oli hyvä ja annos riittävä sekä tarpeeksi tulinen mutta kebabiksi en sitä voi kyllä kutsua. Tai on sanottava että Lahdessa ainakin kebabbi on toisin! Valitetavasti en edes älynnyt kuvaa ottaa mutta koitan joskus saada vastaavan annoksen ja ottaa sen kuvan eli siis ajattaa vielä joskus Lahteen!

Kommentit

  1. mistä tuollaisen annoksen sait? alkuperäinen lihamuki sisältää sitä perinteistä kebab lihaa vartaasta ja kastikkeita. ei muuta. ja yleensä sen saa eri kokoisista kolamukeista. näin siis lahdessa..en tosin muualla ole lihamukiin törmännyt.

    VastaaPoista
  2. Hitto kun en muista paikan nimeä! lähellä sitä Teerenpelin ravintelia se oli mutta tien toisellapuolella! Ja voin rehellisesti sanoa ettei liha nyt ollut ohutta suikaletta vaan sellaista suikalelihan näköistä palasta mutta hyvää se oli!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit