wappulounas

En ole koskaan oikein perustanut vappulounaista tai panostanut vapun ruokailuun. Nyt kun olin selvinnyt yhdestä elämäni pahimmasta tukkakivusta oli pakko tehdä jotain hieman parempaa.
Kiitos Ahmijan ja hänen huhtikuun ruokahaasteen, siitä innostuneena ajattelin tehdä oluesta jotain. Niin paljon kuin oluesta tykkäänkin en ole koskaan ruokaa siitä valmistanut (paitsi kiuasmakkaraa, pussiin pikkasen olutta makkaroiden seuraksi).
Menu selkeytyi hyvinkin pian ja mahantäytteeksi päätyi naudan paahopaisti, uunijuurekset ja olutkastike.
Kuten sanoin en koskaan ole valmistanut oluesta mitään ruokaa joten nyt mentiin aivan perstuntumalla.
Läski uuniin paistomittarin kanssa ja pussin pohjalle juurekset, hieman vettä ja tilkka olutta. Tämä jalo nautainen eläin suolattiin ja pippuroitiin ennen pussiin menoa ja käytettiin pikaisesti paistinpannulla.
Uuni 150-170 astetta ja sen aikaahan tuo sai siellä lötkötellä että sisälämpötila oli noin 55 astetta. Tämän jälkeen läski folioon vetäytymään.
Juurekset vielä uuniin ja kasteke syntyi seuraavasti:

3 dl lihalientä
1 dl tummaa olutta (Litovel Dark)
tilkka kermaa
suolaa, pippuria ja meiramia
vehnäjauhoa suurustamiseen

Tämän jälkeen juurekset pois uunista ja voikilon hellään huomaan paistinpannulle ja pikku kuulotus ja värinotto pintaan. Olipahan taas herkkua ja tästä innostuneena tulen tekemään olutruokia useamminkin! Pieleen kun ei menty makujen suhteen pätkääkään! P.S aina tämä punaviinikastikkeen voittaa!


Ainut miinus mitä voin antaa ja mistä voin itseäni piiskata niin nauta meni hitusen liian kypsäksi, toki oli punertava keskeltä mutta oisi voinut olla hiukan enemmänkin mutta mureaa oli!

Kommentit

Suositut tekstit