Kalamarkkinat

Niin sain taas kuin vahingossa kuulla että Jyväskylän satamassa järjestetään jälleen kalamarkkinat. Niin se ajatti iltapäivällä satamaan ja tutkimaan mitä siellä olisi nähtävillä. Pakko sanoa että verrattuna edellisvuoden markkinoihin nyt oli pikkaisen köyhemmät, kojuja oli huomattavasti vähemmän mutta tunnelma oli sama.Tarjolla oli jos jonkinnäköistä eväkästä niin tuoreena kuin säilykkeenä, oli purkkia ja purnukkaa sekä tavaraa joka lähtöön niin kalastukseen kuin muuhunkin tarpeelliseen.
Niin ja tulihan tuolla taas maistettua kalaa, vaikka ns. kalaton olenkin. Lautaselle lätkähti savustettua aurajuustolohta kera porkkanoiden! Aura oli tosin tainut unohtua annoksesta tai sitten ei vain makunystyräni sitä rekisteröineet mutta muuten ihan hyvä annos vaikka 9 euroa tuosta onki liikaa.


Pakko kuitenkin sanoa että on vallan mainiota että tälläisia markkinoita ja tilaisuuksia järjestetään, vaikka allekirjoittaneen mielestä niihin kuuluisikin panostaa enemmän. Tosin parempi näinkin kuin ei ollenkaan.
Niin ja mitä maistiaisena sain napostella neulamuikkuja niin kyllä on isoäidin ohjeet unohdettu! Se voi!! ei niitä muikkuja pidä missään perkeleen becelissä paistaa ja toisekseen saa niihin sitä suolaakin ripsauttaa!

Kommentit

Suositut tekstit