Sitruunapastaa

Ajatus virkosi siitä kun töissä puhuimme sitruunaöljystä, niin tein sitruunaöljyä, jota käytin ensin salaatinkastikkeena. Sitten muistelin syöneeni jossain ravintelissa sitruunapastaa ja siitä se ajatus sitten lähti!

Eli ensin yksi sitrus ja siitä raastetaan kuori ja puristetaan mehut pihalle. Mehua tuli noin puoli desiä eli öljyä siis 1.5 dl, suhde kun kuulema on 1/3:een. Niin syntyi öljy joka vain "vanhetessaan" maistui paremmalta ja paremmalta kun maut tasaantuivat, niin ja ripaiksen vuorisuolaa heitin myös öljyn joukkoon.

Ajattelin ensin että teen kastikkeen keltuaisesta ja sekoitan keltuaisen sitruunaöljyyn sitä samalla lämmittäen mutta siinähän kävi kuin Saku Sammakolle kosiomatkalla! Niin pääsi tapahtumaan että kokki kävi liian kuumana ja keltuainen saostui samantien ja kastike näytti lähinnä öljyssä uitetulta kokkelilta.
Mutta ei silti laitettu sormea suuhun vaan soppaan ja uutta kastiketta tekemään ja nyt aloitetaan pelkällä voilla ja jauhoilla. Elikkäs voita pannulle ja jauhot joukoon, kun seos on sulanut ja tarpeeksi tahnamainen niin sekaan kuuma maito sekä sitruunaöljy. Mausteeksi pikkaisen suolaa ja pippuria.
Aivan aluksiahan olin maustanut ja paistanut pari kanan rintaleikettä, jotka värinoton jälkeen menivät foliokääreessä uuniin valmistumaan. Samaan aikaan olin laittanut "pastan" kiehumaan valitettavasti kun noudatan vhh pitoista ruokavaliota minulla ei ollut kuin karppaajan spagettia, joten ihan pastasta ei voida puhua.
Ulkonäkö on kieltämättä hieman väritön mutta maku oli kylläkin sitäkin parempi! Salaattiin olisi toki voinut panostaa niin olisi saanut lautaselle hiukan enemmän väriä mutta maku on näköä tärkeämpi.

Kommentit

Suositut tekstit