Possua ja juuresgratiinia


Eilisen painajaisen Elmstreetillä jälkeen,  aamulla vatsassa oli olo kuin olisi käynyt kaikki huvipuiston kauheimmat laitteet läpi samalla kertaa. Tätä ei kukaan halua lukea mutta se kuuluisa aamutuotos tuli niin liukkaasti että edes pakkasta karkuun pyrähtävä varpusparvi ei olisi kerennyt sulkaansa räväyttää. Eli nyt oli saatava ihan kunnon ruokaa!

Olin ottanut jo edellisenä iltana esikypsytetyn porsaanpolven sulamaan ja sen seuraksi laitettiin juuresgratiinia. Gratiinin tekohan on helppoa kuin mikä, eri juureksia vain kulhoon paloina perään aurajuustoa ja kermaa, joka on maustettu oman maun mukaan. Pinnalle reilu kerros juustoraastetta. Komeus uuniin 200 astetta ja noin 30 min se siellä vietti ennen kuin porsas meni mukaan ja uunin lämpöä laskettiin 140 asteeseen ja ratiini sekä kaverinsa putte sai muhia vielä reilun 30 minuuttia. Sen jälkeen vain läskit ja kasvikset lautaselle. Pakko on kehua tuota Lidl:n tuotetta, porsas vaikka esikypsennetty ja suolattu onkin maistuu oikeasti hyvälle ja yhtään huonommalle sijalle ei jää gratiini.


Mukavan näköinen klöntti tuo putte on ja luutkin ovat mukana. Tuota pitää rillata joskus oikein avotulella.




Eilisen aromivahvennekylvyn jälkeen oikea ruoka maistui taivaalliselle!


Kommentit

Suositut tekstit