Ravintola Nagarkot


Tuli lauantaina käytyä syömässä Nepalilaisessa ravintolassa. Nagarkot sijaitsee matkakeskuksen tuntumassa Hannikaisenkatu 41. Suuria odotuksia ei tuonne mennessä ollut ja nämä pienetkin odotukset ylitettiin reilusti. Tunnelma oli rauhallinen, ei mikään koreileva mutta tyyliin sopiva. Palvelu oli hyvin ystävällistä ja jollain tapaa herttaista.
Listalta tuli valittua Bhendo Khursani eli lammasta tulisessa tuoreinkivääri-, chili-, sipuli- ja soijakastikkeessa. Kaikki pääruoka-annokset sisältävät myös riisiä, naan-leipää, raitaa ja chutneytä tai dalia. Annosta tilatessani kysyttiin vielä erikseen saako annos olla tulinen ja sellaisena tilataan kun sen pitääkin olla. Annos ei ollut jättisuuri mutta riittävän iso tyydyttääkseen isonkin nälän.


Tälläistä kuminalla maustettua leipää tarjottiin alkuun.


Lautasilla ei koreiltu mutta tuskin niillä koreillaan Nepalissakaan, jotenkin sopi tunnelmaan.

Tulista ruoka oli tosissaan mutta ei kuitenkaan niin että maut olisivat peittyneet sen alle, ruoka oli erittäin hyvää ja mukavaa saada jotain erillaista ja omaperäistä eikä aina näitä ketjuravintoloiden liukuhihnaruokia. Naan-leipä sopi kastekkaiden kanssa loistavasti ja mukava oli pyyhkiä leivällä lautaselta viimeiset rippeet. Aterian päätteeksi tuli otettua vielä banaanilassi. Voin suositella ravintolaa vaikka kokemusta ei olekkaan kuin tästä yhdestä kerrasta sillä ruoka on maukasta, sitä on riittävästi ja palvelu on todella ystävällistä. Hintakaan ei tule olemaan tai ei ainakaan pitäisi olla este sillä kaksi pää- ja jälkiruokaa maksoi alle 37 euroa.

Kommentit

 1. Enpä tiennyt, että nepalilaismuoti on levinnyt Jyväshyväänkin. Ainakin sillä Suomen reuna-alueella, jossa itse asustelen, se on etupäässä intialaista, jolle on annettu muodikkaasti nepalilainen ulkoasu. Voin vahvistaa lautasasian, juuri noita Nepalissa paikan päälläkin käytetään - ihan joka paikassa. Lyön vaikka Tiiskerillisen Lagavulinia vetoa, että siellä on tehdas, joka lämii alumiinilätkiä tuohon muotoon. Että sikäli hyvin autenttista.

  Ai niin, aion astua kohta varpaillesi. Sorry.

  VastaaPoista
 2. Odotan hämmennyksen vallassa mitä tuo varpaille astuminen pitää sisällään?

  VastaaPoista
 3. Eli selvisihän sekin mitä tuolla varpaille astumisella tarkoitetaan, jokainen voi käydä sen lukemassa: https://avaramaa.wordpress.com/

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit