Kohti uusia kujeita ja ruokia


Niin vaihtuvi vuosi ja nälkä se tulee joka päivä vierahaksi myös vuonna 2012. Jo hyvissä ajoin alkoi valmistelut siihen millä sitä täyttäisi vatsaa ja suolta kun vuosi vaihtuu. Näin syntyi pikkuinen mutta sitäkin maukkaampi menyy.
Alkuun laitettiin viskisalmilla höystettyä juustokeittoa, jonka resepti on sama kuin Juustokeito kera pekonin mutta pekoni on korvattu viskisalamilla. Pääsapuskan ja iltanaposteltavan virkaa hoitikin ihan perinteinen pitsa, tai no perinteisestä ei nyt ihan voida puhua koska lättyhän tehtiin karppaajille sopivaksi ja tästä sapuskasta ja ohjeesta on kiittäminen illan isäntäväkeä. Pohja tuli karppaus.infon sivuilta löytyvän oheen mukaan pienillä muutoksilla eli soijajauhot oli korvattu grahamjauhoilla ja leseet mantelijauholla.Keitto sai kehuja muilta ruokailijoilta ja salami toi mukavasti pureskeltavaa verrattuna pekoniin.


Itse maistoin ekaa kertaa pitsaa tällä pohjalla ja hyvää oli. Jauheliha oli yksi päätäytteistä...

...toisessa versiossa oli kanaa, auraa ja sipulia.Niin se vaihtui vuosi. Raketit tuli ammuttua ja muutava kuohuva tuli myös otettua. Kiitos suuri Petterille ja Mannalle pitsasta ja seurasta!
Vuoden ekana päivänä tulikin sitten syötyä "perinteistä" uuden vuoden ruokaa eli nakkeja ja " perunasalaattia" Perunasalaatin virkaa ajoi pokkananoista, sipulista, suolakurkusta, omenasta ja majoneesista tehty salaatti. Maistui aivan taivaalliselle. Pikku pehmennys porkkanakuutioille kattilassa ja kaikki muutkin aineet kuutioiksi sekaan suolaa ja pippuria niin salaatti on valmis!


Nakkeina toimi Vatajan lihaisa nakki!
Raketin myötä oikein hyvää uutta vuotta kaikille!

Kommentit

Suositut tekstit