Se lihaisampi kääretorttu


Loppiaisen pyhinä oli keksittävä taasen jotain suuhunpantavaa ja niin se lähti idea lihamurekkeesta, mutta ei kuitenkaan mistään perusmurekkeesta koska ne vain yksinkertaisesti ovat tylsiä, niin kehittyi idea kääretortusta. Ainekset ovat varsin yksinkertaiset ja tekeminenkän ei aiheuta känsiä käsiin.

Lihaisampi kääretorttu
700 g nautasikaa
3 kanamunaa
pussi sipulikeittoaineksia
purkki kermaviiliä
sipuli (1 tavan ja 1 puna)
pippuria, paprikamaustetta, suolaa yms. muita mausteita oman maun mukaan.

Itse sekoitin tuon sipulikeiton ja kermaviilin ja annoin turvota hetken. Sipulit niin pieneksi kuin vain saapi ja sitten vain kaikki ainekset sekaisin massaksi joka sai maustua jääkaapissa tunnin verran. Suolan kanssa kannattaa olla tarkkana tai riippuu täytteestä sillä koepaistos osoitti että massassa oli vähän suolaa mutta valmiissa murekkeessa suola oli kohillaan.
Täyttäähän tämän komistuksen voi täyttää kuka milläkin, siinähän on vain mielikuvitus rajana.

Täyte
pieni purkki tuorejuustoa (taco makua taisi olla)
sinihomejuustoa
jalapenoja

Leivinpaperin päällä painelin mureketaikinasta neliön muotoisen levyn ja voitelin sisuksen tuorejuustolla. Aura murusteltiin joukkoon ja paloitellut jalapenot myös. Sen jälkeen leivinpaperia apuna käyttäen käärittiin mureke rullalle kuten kääretorttu konsanaan. Päät vain taputellaan tiiviiksi niin ei täyte pääse paistaessa karkaamaan. Murekke uuniin 200 astetta ja aikaa nyt en ottanut mutta pois otin kun oli kypsää, olisiko vienyt jotain 30 - 40 min. Murekkeen seuraksi sopikin mukavasti kermakasvikset, eli tehdään kuin kermaperunat mutta on vain maukkaampaa ja hiilariystävällisempi.

Kermakasvikset
porkkanoita
lanttua
naurista
paprikaa
palsternakkaa

Kaikki sopivan kokoisiksi paloiksi, kiekoiksi mitä muotoa nyt haluaakaan ja uunivuokaan, kermaan mausteita oman maun mukaan ja uuniin 200 astetta ja kunnes kasvikset ovat kypsiä, itse jätin ne hieman rapsakoiksi. kerma ajaa kätevästi myös kastikkeen virkaa!Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit