Eläköön Suomalaiset pienpanimot ja siinä sivussa Alko


Alkohan täyttää 80 vuotta ja nyt on nostettava hattua ko. firmalle sillä sen kunniaksi on saatu Suomalaisilta pienpanimoilta 10 erillaista olutta. Olutonkin kehoitti menemään työpäivän jälkeen Alkoon, niin eihän sitä voinut vastustaa kiusausta ja olihan se satsi käytävä hakemassa. Joillekkin hinta saattaa tulla esteeksi sillä 10 pulloa olutta maksoi reilu 40 euroa, mutta nyt onkin muistettava etteivät nämä oluet ole mitä tahansa laatikkokaljoja vaan kuten alkon sivuillakin sanotaan "kultakin pienpanimolta tulee myyntiin yksi ainutlaatuinen tuote, jota ei ole aiemmin ollut saatavilla".
Tulen jollain aikavälillä arvostelemaan nämä mutta yksi kerrallaan, sillä 10 olutta kerralla on arvosteltavaksi liikaa (hyvän humalan sillä saisi) mutta se kun ei ole tarkoitus. Laitan tähän linkkinä jokaisen oluen kuvauksen Alkon sivuilta ja katsotaan mitä nämä vinksahtaneet makunystyräni ovat niistä mieltä, luultavasti taasen haistan ja maistan ihan omiani. (mutta se mitä kukin itse missäkin maistaa tai haistaa onkin juuri se oikea maku ja haju)

Alkoon siis eksyivät seuraavat tuotteet:

Kukko Pils Kellariolut, Laitila
Lammin Sahti-juhlaolut, Lammin Sahti
Keisari Juhla-Ale, Nokian panimo
Huvila X-Porter, Malmgård
Kaurakaapo, Teerenpeli
Mufloni IPA, Beer Hunter's
Marsalkka Indian Pale Ale, Saimaan Juomatehdas
Stadin Amercan Amber IPA, Stadin Panimo
Brycmestar HunajaBock, Vakka-Suomen Panimo
Stallhagen India Pale Ale, Stallhagen

Eipä ole sellaista virnettä ja pikkupojan iloa ollut hetkeen kun lähti pitkäripaisesta kassi kilisten takaisin kotiin ja siinä ne nyt ovat koko komeudessaan keittiön pöydällä!


Kommentit

Suositut tekstit