Huvila X-Porter ja Stallhagen IPA


Vähiin käy ennen kuin loppuu, eli kahta viimeistä Alkon uniikeista 80-vuotis juhlaoluista viedään. Viimeiseksi mutta ei vähäpätöisemmiksi jäi Malmgårdin ja Stallhagenin tuotteet. Tämä 10 oluen maistelu on ollut varsin antoisa rupeama.
  
Huvila X-Porter


Vaahto: Runsas, paksu, kermavaahtomainen
Tuoksu: Kaakao/suklaa, mallas, voimakas paahteisuus
Väri: Musta
Maku: Voimakkaan paahteinen, suklaa, mukava humalointiTämä näyttää paksulta juotavalta sitä kuitenkaan olematta. Oikein hyvä paahteisuus, joka vaihtuu miellyttävään katkeruuteen. Loistava olut, jonka tiedän sopivan niin suklaisten jälkiruokien kuin rasvaisten possujenkin kyytipojaksi.
Viskibaari suosittelee: *****(*)

Stallhagen IPA


Vaahto: Kohtalainen, lyhytkestoinen
Tuoksu: Hedelmäinen, sitrus, toffee
Väri: Kuparinruskea
Maku: Voimakashappoinen, hyvin humaloitu, hento hedelmällisyys

Olut oli yllättävän laimean makuinen siihen nähden mitä tuoksun ja sitä myötä ennakko-odotukset olivat. Kuitenkaan olut ei ollut paha vaan maistui hyvälle mutta laimeasti. En vain millään saanut mausta kiinni.
Yleisarvosana: ****

Yhteenvetona voisi sanoa että nämä 10 olutta olivat oiva kokemus ja suosittelen kaikille jotka eivät vielä ole näitä maistaneet/ostaneet hakemaan omansa pois! Rahoille saa vastinetta! Muutama pettymys joukkoon mahtui mutta kaikkihan nyt ei voi olla loistavaa, mikään olut ei ollut ns. pahaa, osa vain tuotti pettymyksen sillä ettei ollut niin erikoinen. Oikeastaan mitään ei jäänyt hampaankoloon ja voisi pienenä pyyntönä Alkon  ja panimoiden suuntaan laittaa, että kyllä nämä saisi pysyvästikkin sinne hyllyyn ilmestyä!

Kommentit

Suositut tekstit