keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Jauheslihapihviä ja kermakastiketta


Tämähän on heleppoa kuin heinän teko, tästä suoriutuu vaikka ei olesikaan Suomen seuraava MasterCheffi. Raaka-ainekset ovat yksinkertaisia ja valmistustin helppoa.

Pivit
400 jauhelihaa (itse käytin sikanautaa)
pari munaa
pussi sipulikeittoaineksia
sipuli
1 prk kermaviiliä
aurajuustoa (muruina)
pieniksi silputtuja suppilovahveroita (kyllä kaikesta kriittisyydestäni huolimatta käytin ja söin sieniä)
1-2 pientä tulista chiliä
mausteita (suolaa, pippuri, paprikaa....mitä nyt haluaa laittaa)

Sotke kaikki ainekset keskenään (anna maustua hetkonen) ja paista koepala, tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Itse pidän siitä että "taikina" on mahd. löysää. Toki silloin pihvien muotoilu ja kasassa pysyminen on vaikeampaa mutta jotenkin lopputulos on mielestäni parempi, pihveistä ei tule mitään tiiliskiviä. Muotoile pihvit ja paista pannulla hyvä väri pintaan ja siirrä pihvit uunipellille. Uuni 200 - 220 astetta ja paista kunnes ovat kypsiä.
Pihvien valmistuessa pilko sipulista reilun kokoisia renkaita ja paista samalla pannulla missä pihvit olivat. Ennen kuin sipulit ovat pehmenneet heitä muuta pihvi sekaan ja pari desiä kermaa joukkoon. Levy pienelle ja kansi päälle ja anna muhia kunnes kerma on kastikemaista. Mausta kastike vielä pippurilla, keitä kylkeen kasviksia ja tee salaatti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti