Kukko Pils Kellariolut ja Stadin American Amber IPA


Nyt alkoi näiden Alkon 80-juhlavuoden oluiden maistelu. Odotukset ovat kuin Ähtäriläisellä vähäpojalla ensimmäisillä rehveillä ja miksipä ei olisi sillä varmasti on laatukamaa tiedossa. Laittelen linkin jokaisesta oluesta Alkon sivuille sekä kerron omat näkemykseni ko. oluesta.
Ensimmäisenä umpimähkään valitsin Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan ja Stadin Panimon tuotteet ja ei kun maistelemaan. Laitan myös arvoasteikon kokonaisuudesta, laiska kun olen naputtelen ne tähdillä 1-6

Kukko Pils Kellariolut 


Vaahto: Saippuavaahtomainen, lyhytkestoinen
Tuoksu: Hedelmäinen, aavistus banaania, sitrusmainen
Väri: Keltainen, samea
Maku: Viljainen, ei humalan jälkikatkeruutta, hyvin lagermainen, hiukan hedelmäinen

Tästä on sanottava että pitkälti muistutti normaalia koff, olvi yms. oluita tuo suodattamattomuus erottaa tämän massasta. Pienoinen pettymys tämä oli, ei niin erikoinen kuin olisin odottanut. Alkon sivuilla on maininta voimakkaasta humaloinnista.... ei kyllä meikäläiselle se maistu mitenkään. 
Yleisarvosana **
Vaahto: Kermavaahtomainen, pitkäkestoinen
Tuoksu: Pihka/havu, toffee, karamelli
Väri: Meripihkanruskea, kupari
Maku: Erittäin kitkerä, humalointi maistuu voimallisesti (nämä ovat hyviä asioita), mukavan täyteläinen, maltaisuus peittyy tuon katkeruuden alle kätevästiTuoksussa oli vielä lisäksi jotain perhanan tuttua mutta en saanut sitä mieleen millään eli tätä pitää maistaa tai siis haistaa uudelleen. Erittäin mukava olut, vaihtelua arkeen ja siihen samanlaiseen. 
Viskibaari suosittelee *****

Kommentit

Suositut tekstit