Hurmaavat talvioluet Old Brick's Inn:ssä


Niin koitti jälleen aika suunnata nokka kohti Old Brick's Inn:ä. Jälleen oli tarjolla loistavaa makustelua ja tällä kertaa aiheena oli hurmaavat talvioluet. Iltaa isännöi Oluton.fi:n Mika Silajärvi, joka taistelee maukkaiden, erillaisten oluiden puolesta. Tosin nettisivusta ei hirveästi nähtävää vielä ole.

Mutta asiaan makusteltavina oli seuraavat loistavat tuotteet:

- Ayinger Winter Bock, Saksa, Tumma Lager
- La Trappe Bockbier, Belgia, Trappisti
- BrewDog Alice Porter, Skotlanti, Porter 
- Malmgård Huvila X-Porter, Suomi, Imperial Porter

Yhteenkään noista en ollut aikaisemmin tutustunut ja panimoista ainut tuttu oli tuo Malmgårdin panimo. Oluet maisteltiin yllä olevassa järjestyksessä ja tietoutta tuli oluen maistelusta, kaatamisesta sekä pieni pala historiaa. Nyt keskityttiin maisteltaviin oluisiin ja niiden takana oleviin panimoihin. Onhan se tunnustettava että hyviä olivat kaikki ja paremmuusjärjestyskin löytyi.

1. Malmgård Huvila X-Porter: oikein suklainen ja paahteinen olut, niin maultaan kuin tuoksultaankin.
2. Ayinger Winter Bock: Makea tuoksu ja maku, tuoksussa siirappia.
3. BrewDog Alice Porter: Maltainen ja paahteinen tuoksu ja maku.
4. La Trappe Bockbier: Kukkainen tuoksu, maku marjainen hieman vehnäolutta muistuttava.Lopuksi Brick's tajosi makustelijoille vielä suklaakakkua jota sai maistella oluiden kera ja voin kertoa että toimii kaikkien yllä olevien oluiden kanssa! Saimme myös maistaa (ja korjatkaa jos olen väärässä) sponttaanikäymismenetelmällä valmistettua Timmermanssin Warme Kriek Chaude-olutta, joka lämmitettiin ennen tarjoulua. Tämä kyseinen olut sopisi jopa glögin korvikkeeksi ja toimi tuon edellä mainitun kakun kanssa varsin loistavasti.Ei voi taas kuin kiittää ja kumartaa Brick's:n henkilökuntaa ja Oluton.fi:n Silajärveä. Uusia makukouluja odotellessa!

Kommentit

 1. Jee, kiitos raportista! Me jouduttiin perumaan osallistumisemme viime metreillä, meikäläinen kun makasi kotona kurjassa migreenissä koko päivän:(
  Mika on kyllä mainion innostunut kouluttaja, toivotaan tosiaan että näitä tulee lisää! (Ja tuo X-Porter on kyllä aivan jumalaista juomaa- harmi ettei sitä saa Alkosta.)

  VastaaPoista
 2. Kumarrus otetaan vastaan ja vastataan samalla mitalla! Meillä oli rattoisa ilta hyvien oluiden parissa, eikä se tule jäämään ainoaksi.

  Omat kulmakarvat pyrkivät hieman nykimään, kun olutta tarjotaan lämmitettynä. Mutta hyvinhän tuo Warme Kriek sen suklaamarkiisin kanssa sopi.

  Nyt on muuten kotisivuillakin hieman enemmän katseltavaa...

  VastaaPoista
 3. Ahmija: harmi että ette päässeet paikalle, mutta kuten Mika alla lupaakin lisää on tulossa ja karvaiset kädet syyhyten niitä odotellaan!

  Mika: itselle tuo lämmin olut ei ole vieras elementti, Sakasassa ollessani sain lämmitettyä (kuumaa) olutta flunssalääkkeeksi! Toimi hyvin!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit