Itsenäisyyspäivän apetta
Syötävä se on vaikka pyhäpäivä onkin ja mikäs on parempi syy tehdä hiukan juhlavampaa ateriaa kuin itsenäisyyden juhlinta. Linnan tansseista ja pukuloistosta en välitä pätkääkään niin senkin ajan voi käyttää vaikkapa ruuanlaittoon. Kunnia kuitenkin tästä päivästä kuuluu niille oikeille sankareille, jotka aikoinaan ovat tämän päivän meille mahdollistaneet.
Päivän menu oli varsin yksinkertainen mutta juhlava. Tarjottaviin herkkuihin kuului:
- pippuripihvi
- leipäjuustosalaatti
- yrttiset uunijuurekset
- bearnaisekastike
- panna cotta ja sitruunalikööri - mustikkakastikketta
Ei ehkä ihan annos kuin ravintolassa mutta taatusti maukkaampaa.
Koko komeus, valot pois "keittiöstä" ja kynttilän tunnelmassa ruokakin maistui paremmalle.
Jälkkäri oli suussasulavan pehmeää ja makeaa.
Pakko on tunnustaa että tuossa kastikkeessa tuli oikaistua oikein ja kunnolla eli pussikastikkeeseen menin sortumaan mutta en anna haitata sen pätkääkään. Pakko myös sanoa että vaikka kuinka itseäni pidän ruuanlaittajana niin pihvit ovat aina olleet minulle jostain syystä hankala paikka niin nytkin. Kahteen kertaan joutui lihaa paistamaan että sai kypsyyden kohilleen. Kaikki muu tulikin apukokin kanssa väännettyä alusta asti omin kätösin ja hyvää oli!
Kommentit
Lähetä kommentti