Hyvää joulua

Niin se on taas se aika vuodesta jolloin ne punaiset menninkäiset ja kääpiöt kurkkivat ikkunoista ja vakoilevat kunnon kansalaisia, joista he sitten raportoivat sille vanhalle punanuttuiselle sarvipäälle! Eli on siis kohta joulu! Tosin nyt ei taideta pystyä toivottamaan valkeata joulua!
Kuten edellis joulunakin, alkoi tämä pukin pikku apulainen taas uhmaamaan kuuman sokerin tuomia vaaroja ja palovammoja.
Niin alkoi piparkakkutalojen kyhääminen ja koristeleminen. Sinänsä kaikki meni kuten ennenkin mutta nyt tein tomusokeri-vesiseoksen sijasta ns. kuuman marengin, jota ei tarvitse paistaa vaan valmistukseen käytetään kuumaa vesisokeri seosta, joka "kypsentää" valkuaiset.

Kuuma marenki
0.3 dl vettä
170 g sokeria
1 dl valkuaisia
80 g sokeria

Vatkaa valkuaiset ja pienempi määrä sokeria kovaksi vaahdoksi, ei saa tippua/valua kun käännät kulhon ylösalaisin. Keitä vesi ja isompi määrä sokeria n. 116 asteiseksi "siirapiksi" ei saa ottaa väriä vaan liemen tulee olla kirkasta. Lisää sokerivesi (kuumana) ohuena nauhana marenkiin kokoajan vatkaten. Liemen lisäyksen jälkeen vatkaa vielä n 10 - 15 min. Tästä voit sitten pursotella erillasia kuvioita leivinpaperin päälle ja antaa niiden kuivua siinä. Anna kuvioiden kuivua yön yli niin niitä voi sen jälkeen siirrellä ja eipä muuta kuin kasaamaan taloja ja koristelemaan. Talo-ohjeita on netti pullollaan joista voi valita mieleisensä. Itse pidän yksinkertaisista ja pienistä taloista. (toinen syy on se etten jaksa väkertää enää niin paljon kuin joskus).

Näiden alla olevien maistuvien ja piparintuoksuisten kuvien kera toivotan kaikille blogini lukijoille ja tänne satunnaisesti eksyneille oikein hyvää joulua ja onnea vuodelle 2012Siitä se lähtee kasaaminen. Hauskaa puuhaa kunhan varoo palovammoja sen sokerin kanssa. Yleensä niiltä ei voi välttyä.
Valmiita ovat! Eivät ehkä mitään Leonardo Da Vincin tasoa mutta tönöjä kuitenkin!

Kommentit

Suositut tekstit