Oluthuone Esplanadi ja Holiday Inn


Jälleen oli aika käydä kehittymässä työporukan kanssa ja onhan se syötäväkin että jaksaa tehrä töitä. Pe illaksi koitimme saada pöytää panimoravintola Plevnasta mutta vaikka ns. ajoissa olinkin liikkeellä ko. ravintolahan oli täynä mutta onneksi heidän maittavia tuotteita löytyy myös oluthuone Esplanadista, josta mukavasti pöydät varasimme.
Muiden ruokia en lähde tässä ruotimaan kun en niitä syönytkään mutta kaikkien puheista päätellen jokaisen ruoka oli hyvää ja annokset riittäviä. Alkuun tuli otettua ihan perinteinen salaatti, jossa kuitenkin piristeenä oli omenasta tehty pieniä siivuja ja juomaksi oman panimon Pilssiä.


Pääruokana oli Spriitehtailijan pihvi, annoksessa oli Limousin härän ulkofile ja sinappinen kerma-konjakkikastike sekä juureksia. Alkuperäisesti annokseen kuuluu maalaislohkoperunat. Nyt on kehuttava kasviksia, pieniä kuutioita joita ei oltu keitetty yli vaan olivat loistavan rapsakoita. Juomana toimi edelleen oman panimon Pils.


Jälkkäriksi otettu stout suklaakakku jonka kyljessä oli pallo vaniljajäätelöä. Kakkuun toi mukavasti pientä kitkeryyttä tuo stoutti ja juomaksi tuohon otin edelleenkin oman panimon tuotteista porterin, joka oli hiukan liian savuinen tuohon mutta toimi muuten ihan ok.Tunnelma ravintolassa oli rento ja palvelu toimi hyvin ja jouhevasti. Kiitos ravintolan henkilökunnalle hyvästä palvelusta ja hieman erikoisesta laskutusjärjestelmän hyväksymisestä.

Seuraavana päivänä olikin ruokailu varattu hotellimme Holiday Innin ravintolasta. Tarjolla oli siis noutopöydästä lounasta. Alkusalaattipöydässä oli perinteisten salaattien lisäksi sillit yms. joulun pikku herkut sekä lohta kraavattuna että savustettuna ja kinkkua.


Pääruokana oli perinteiset laatikot sekä metsäsienikastikkeessa olevaan lohta ja luumutäytteisiä lihapullia. Ihan perusjoulusapuskata siis, josta ei nyt voi antaa moitteita mutta eipä kehujakaan, tosin nuo lihapullat olivat varsin mainiota ja mukava vaihtelu normaaliin juoluruokakulttuuriin.


Palvelu pelasi myös hotellissa hyvin, siltä osin kun sitä tarvittiin eli tyhjät lautaset kerättiin nopeasti pois. Lämpimästi voin suositella oluthuonetta kaikille ja jos ei nyt syömään niin ihmeessä maistelemaan oluita tai vaikkapa simaa, sitäkin sieltä löytyy!

Kommentit

  1. Silloin tällöin tulee käytyä Tampereella ja jos kaksi asiaa on varmoja, niin Plevnaan eikä Saludiin ole mitään asiaa ilman pöytävarausta pe-la.

    VastaaPoista
  2. Huomasin kyllä että tunkua tuntuu olevan perjantaisin, kun kuitenkin n. 2 viikkoa aikaisemmin aloin kyselemään pöytää Plevnasta ja silti myytiin ei oota, mutta hyvä oli kyllä tuo Esplanadikin!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit