Makkaravuoka


Tämän reseptin sain työkaverilta ja kuulosti se niin herkulliselle että pakkohan sitä oli kokeilla, kyllä kelpasi mutustella tätä Suomalaisen miehen perusvihannesta ja kaikille viherpiipittäjille tiedoksi että nyt oli kasviksiakin mukana niin voi lukea loppuun saakka. Tosin makkarassa ja kermassa ei säästelty kuten ei piäkkään ja sopiipa tämä ruoka myös karppaajillekkin.

Makkaravuoka:
2 pkt Lihaisaa makkaraa (itse käytin Wilhelmin hili sulatejuusto, Lidlin paprikasalamia ja ihan perus Atrian atrillia) eli ei ihan ollu kaikki lihaisia.
(Sinappia)
Sipulia viipaleina
Pekonia suikaleina
Kermaa
Soijaa
Pippuria yms. mausteita maun mukaan
Juuresmuusia
Juustoraastetta

Ja eikun sipulit, paprikat ja pekonit pannulle ruskistumaan ja lopuksi sinne tilakka kermaa ja soijaa. Anna hautua hetki tai sen aikaa että pikkasen paksuuntuu.
Viipaloi makkarat ja lado ne uunivuokaan, päälle voi laittaa tuota sinappia itse sen jätin pois. Kaada sipuli-paprika-pekoniseos makkaroiden päälle. Peitä komeus juuresmuusilla ja ripottele juustoraaste päälle. Uuniin 225 - asteta ja noin 20 - 30 min miten parhaaksi näkee. Niin toi muusi eli kuin pottumuusi mutta kukkakaalia, porkkanaa, lanttua ja naurista keitetään pehmeeksi ja muussataan tilkka kermaa ja suolaa sekä voita niin avot. Tämä ruoka ei ehkä koreile ulkonäöllään mutta ei niin tee kokkikaan mutta maku onkin nii hyvä että heikompihermoisia hirvittää ja itse meinasin laittaa tanssiksi!


Siinä se on koko komeus ja aika paljon tuli, ihan oikein pakkaseenkin asti!Salaatillahan tuohon olisi saanut väriä mutta aivan turhaahan se rehu siinä lautasella olisi maannut.

Kommentit

Suositut tekstit