Talvi-illan oluset


Tuli käytyä joululahjaostosten lomassa oikein pitkäripasessa etsimässä erillaisia olusia ja olohan on kuin Laihialaisella pikkupojalla karkkikaupassa kun pääsi oluthyllyn viereen. Voi sitä valinnan paljoutta ja vaikeutta. Mukaan tarttui kaksi putelia toinen oli Suomalainen Malgårdin panomon Huvila E.S.P. ja toinen Tanskalainen Mikkellerin Santa's Little Helper 2011.
Molemmat olivat varsin maukkaita mutta tuo pukin pikku apulainen yllätti varsin veikeästi, varsinkin kun ei tullut yhtään luettua etikettiä ennen maistamista. Allapa jonkinäköistä muistelmaa makustelusta.

Huvila E.S.P.
Vaahto: Vaaleankermainen, lyhytkestoinen
Väri: Samean ruskea, simamainen
Maku: Hedelmäinen, hiukan hiivainen (ei pahalla), humalainen
Tuoksu: Varsin mieto, hedelmäinen, kukkainen

Varsin mukava tuttavuus tämäkin, tosin en niin perusta suodattamattomista uluista juuri tuon hiivaisen maun takia mutta tässä se ei haitannut niin pahasti. Tätä voisi kokeilla ihan kinkunkin kanssa.

Santa's Little Helper 2011:
Vaahto: Paksu, pitkäkestoinen
Väri: Musta, melkein läpikuultamaton
Maku: Kitkerän maltainen, jopa viskimäinen jälkimaku, voimakkaan paahteinen
Tuoksu: Pehmeä, hieman viinamainen, kukkainen, paahteinen

Tämä oli aika yllätys kun kaatoi ensimmäisen kulauksen suuhunsa ja nielaisi, oli varsinainen yllätys saada viskistä tuttu jälkipolte suuhunsa! mutta ei voi moittia, ihan en tätä lähtisi kinkun kylkeen ottamaan mutta näin jouluillan mukavana seurapoikana sopii Suomalaiseen suuhun varsin napakasti. Niin prosenttejahan tässä tontussa on 10.9.Siinä ne ovat kuin pienen talon porsaat.

Molemmissa varsin hieno etiketti mutta tuon apulaisen etiketti on suorastaa liiankin jouluinen.

Kommentit

Suositut tekstit